La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pedralbes es conjura contra els assalts

Una vintena de comunitats preparen un pla de seguretat privada per frenar els robatoris en edificis del barri

- UI ENVENUT T NI U

El triangle de Pedralbes va esdevenir el barri de les persianes abaixades. Aquí, entre l’avinguda Diagonal i els carrers González Tablas i Manuel Ballbè, amb el crepuscle, malgrat que a aquestes hores refresca, la majoria dels veïns abaixen les persianes, comproven que la nova alarma està connectada, donen un altre cop d’ull a tots els quartos... En aquests moments, una vintena de comunitats proven de posar-se d’acord per finançar entre tots i posar en marxa un pla de seguretat privat i d’aquesta manera aturar els assalts. Entenen que les administra­cions no els atenen com caldria. Fa mesos que les queixes entorn de la insegureta­t creixen a la part alta de Barcelona.

“A mi aquest vídeo em fa patir –diu un veí del carrer González Tablas–. Van entrar en un dels aparcament­s, encaputxat­s, amb mascaretes, fa pocs dies, i es van emportar un cotxe, i l’endemà van tornar, amb tota la impunitat del món, i van obrir els cofres de moltes motos. 10.000 euros em vaig gastar jo en mesures de seguretat a casa meva! A més de l’alarma exterior en vaig posar una d’interior, com molts altres veïns, i a les nits vaig a buscar la meva dona, per si es troba amb aquests energúmens”. I detalla que no fa gaire tornaven de passar el cap de setmana fora i els lladres havien entrat al seu habitatge per una finestra que dona al jardí, que van posar un moble davant la porta per escaparse tranquil·lament si fos necessari... “El pis feia pudor de cremat. Van provar d’obrir la caixa forta, però no van poder pas”.

“Jo els vaig veure! –intervé una altra veïna d’aquest carrer, molt a prop de Manuel Ballbè–. La meva parella havia sortit, jo anava al dormitori dels nostres fills petits, i de sobte vaig veure la cara d’un a l’altra banda de la finestra! Llavors em vaig posar a cridar i va sortir corrents, i vaig veure que eren tres o quatre. No havíem viscut mai en aquest barri amb tanta por! Aprofiten els jardins, les parts del darrere, els passos amb més mala il·luminació, per enfilar-se per les finestres i per això ara tothom abaixa sempre les persianes sobretot al final del dia... Aquí la gent no ha fet mai gaire vida de barri, però ara provem d’organitzar-nos. Tothom està molt preocupat per la insegureta­t. El problema és que no ens fan cas. Com que som un barri acomodat hem de pagar-nos la seguretat, oi?”.

Els comandamen­ts dels Mossos d’Esquadra al districte de les Corts, però, responen que les dades referides a aquest tipus de delictes són millors que les registrade­s durant el 2019. “De fet, el de les Corts és el districte de tot Barcelona amb menys robatoris en habitatges. El problema és que aquest tipus de delictes genera un gran sentiment d’insegureta­t ciutadana, i també que la pandèmia va portar uns quants mesos de més tranquil·litat...”. De manera que un parell de setmanes enrere les policies de l’Ajuntament i la Ge

La majoria abaixen les persianes cap al vespre, temorosos que algú els intenti robar a casa

Els veïns expliquen que recentment els lladres van entrar en un aparcament del carrer González Tablas i es van endur un cotxe. “A més, l’endemà van obrir els cofres de les motos”. Vegeu l’enregistra­ment sencer a LaVanguard­ia.com ÀL

 ?? ?? Assalt a l’aparca   t
Assalt a l’aparca t
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain