La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Mossos descarten un repunt

-

neralitat van instal·lar un parell de punts control a fi de combatre aquest sentiment d’insegureta­t. “I ben aviat ens reunirem amb els veïns, per estar més al corrent de les seves inquietuds. Ja hi vam tenir uns primers contactes telefònics”.

I a l’últim Consell de Barri de Pedralbes, responent a preguntes del grup de Valents, el regidor responsabl­e de les Corts, el socialista Joan Ramon Riera, va dir que “el problema és que algunes vegades un tuit o un vídeo poden fer l’efecte que vivim al Bronx, però no és pas així. En tot cas, provarem d’intensific­ar el patrullatg­e de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra i d’aquesta manera posar fi a aquesta sensació d’insegureta­t”.

Aquestes discrepànc­ies no són cap novetat. El cas és que fa mesos que creixen les queixes veïnals entorn de la seguretat ciutadana, aquí al districte de les Corts, en aquests punts de Pedralbes i en d’altres, i també al de Sarrià-Sant Gervasí, sobretot a les Tres Torres. Malgrat això, el mateix tinent d’alcalde de Seguretat, el també socialista Albert Batlle, va descartar recentment que hi estigui havent un augment dels delictes en aquests llocs.

Mentrestan­t, els representa­nts d’una vintena de comunitats del triangle de Pedralbes proven de coordinar-se, de posar-se d’acord per finançar un pla de seguretat privat i contractar vigilants que patrullin els seus carrers amb gossos, entre altres iniciative­s. “No és fàcil posar-se tots d’acord. Però ja hem demanat informes de seguretat a diverses empreses del sector”, expliquen. “Pel que sembla som un caramel per als lladres. La Diagonal i les rondes són una sortida molt còmoda i ràpida per a aquest tipus de delinqüent­s. A més, aquests carrers són poc transitats i alguns dels trams estan molt mal il·luminats”. “No creiem que fer la feina de les administra­cions sigui la solució, però diuen que estem millor que el 2019? Bé, aquell no va ser un any precisamen­t bo en matèria de seguretat... El cas és que la nostra preocupaci­ó no para d’augmentar, des de fa temps, com a mínim des de l’agost. Parlem d’una zona que suma uns 450 habitatges. I segons els càlculs d’alguns veïns en l’últim any i escaig hi ha hagut 46 robatoris en pisos. Més del 10%! I de molts intents no en queda constància”. “S’enfilen, entren per les finestres, únicament s’emporten diners en efectiu i joies... Utilitzen detectors de metalls i també radials, per a les caixes fortes, i no els interessen els mòbils... Són massa casualitat­s?”. ●

 ?? XAVIER CERVERA ?? Les persianes abaixades són un indicador de la preocupaci­ó veïnal
XAVIER CERVERA Les persianes abaixades són un indicador de la preocupaci­ó veïnal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain