La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mor un jove turista britànic a Sitges després de caure al mar des d’un canó

- RAMON FRANCÀS

Un ciutadà britànic de 23 anys va morir la matinada de diumenge a dilluns a Sitges després de precipitar-se al mar de manera aparentmen­t accidental. Pel que sembla, el jove, que es va enfilar a la rèplica de canó situat al Baluard, una de les postals turístique­s d’aquest municipi de la comarca del Garraf, i va cometre una “temerària imprudènci­a”, segons van informar a La Vanguardia fonts municipals. Des del canó situat al costat de l’església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla va caure a les roques costaneres, i d’allà va acabar al mar. La policia local va rebre l’avís a les 3.12 h. El jove anava acompanyat de dues persones més en el moment de l’accident. Passaven uns dies de vacances a Sitges.

Després del fatal accident van intervenir efectius dels Mossos d’Esquadra, de la policia local, del Servei d’Emergèncie­s Mèdiques i dels Bombers. També va activar un helicòpter medicalitz­at que no va arribar a intervenir i es va intentar, sense èxit, reanimar el turista britànic. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigac­ió, però des del cos s’ha informat aquest diari que “tot fa pensar que es tracta d’una mort accidental”.

La plaça del Baluard i la seva muralla, on hi ha el canó, és la porta d’entrada per visitar el nucli antic de Sitges. A la zona se la coneix popularmen­t com la Punta. El canó original va ser al lloc on ara hi ha una rèplica durant més de 200 anys. Va ser objecte de diverses restauraci­ons a causa de l’efecte corrosiu del mar. Es tracta de l’única de les sis peces que queden de la bateria costanera del Baluard que defensava Sitges a les darreries del segle XVIII.

El canó ha protagonit­zat importants capítols de la història local. El 27 d’abril del 1797 l’antiga bateria de canons va mantenir un llarg combat amb dues fragates angleses que volien capturar quatre embarcacio­ns mercants ancorades al litoral de Sitges. Després de quatre hores de canonades, les naus angleses van haver de retirar-se, derrotades, i no van poder aconseguir el seu objectiu. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain