La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mari Chordà i Pepe Ribas, premis GAC del galerisme

- TERESA SESÉ

L’escriptor i periodista Pepe Ribas, pel seu comissaria­t de l’exposició Undergroun­d i contracult­ura a la Catalunya dels 70, al Palau Robert; l’artista Mari Chordà, com a millor artista consolidad­a per Una artista feminista pionera, a Mayoral, i el col·leccionist­a Tatxo Benet, que a la tardor té previst obrir el museu de l’art prohibit a la casa Garriga Nogués, van ser alguns dels guardonats amb els premis GAC que concedeixe­n anualment els galeristes catalans.

La XV Nit del Galerisme, que després de dos anys de pandèmia va recuperar la presencial­itat amb una festa a l’atri del Macba, va retre així mateix homenatges al galerista mort fa dos anys Joan Gaspar i Farreras i al fotògraf Manel Esclusa (Vic, 1952), a qui va atorgar el premi Honorífic-Fundació Banc Sabadell en reconeixem­ent a la trajectòri­a.

El jurat, presidit per la crítica d’art Pilar Parcerisas, i de què també han format part el crític Juan Bufill, la comissària Natalia Chocarro, el comissari Àlex Mitrani i l’artista Gino Rubert, va reconèixer també Esther Montoriol com la millor programaci­ó en galeria. Univers Calsina, comissaria­da per Sergio Fuentes Milà, va ser distingida com la millor exposició històrica presentada el 2021. El premi a l’artista de mitja carrera va ser per a Guillermo Plaff ( Over Easy, a Carles Taché), Conxita Oliver va obtenir el de la crítica, i Bon Art, el de mitjà de comunicaci­ó. Finalment, el DKV a l’artista emergent va recaure en Claudia Pagès, per dis- des- duress. tris-tras, giro, fallo. presentada a Àngels Barcelona. ●

Fukushima.

 ?? T  I MATE ?? Els guardonats de la Nit del Galerisme ahir al Macba
T I MATE Els guardonats de la Nit del Galerisme ahir al Macba

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain