La Vanguardia (Català-1ª edició)

Il·lusió a l’Olímpic

La semifinal de la Lliga Endesa entre el Joventut i el Barça, empatada a un, es trasllada aquest vespre a Badalona (21 h)

- Ca los Ruiz

Guanyi o perdi, estigui l’equip millor o pitjor, Badalona sempre fa costat a la Penya. Poques ciutats poden presumir d’aquesta simbiosi entre una afició i un club que aquesta temporada ha recuperat un petit tros de la seva llustrosa història. Amb un joc alegre i amb el planter sempre per bandera, els verd-inegres s’han classifica­t per primera vegada en 14 anys per a les semifinals de la Lliga Endesa, i com en l’edició del 2008 al davant hi ha el Barça, l’etern rival, a qui han arrabassat el factor camp després de guanyar (81-87) a domicili el segon partit de la sèrie. Amb l’eliminatòr­ia empatada a un, arriba l’hora del Palau Olímpic, on avui (21 hores) i divendres, amb l’ambient de les grans nits, es jugaran els següents i potser últims partits de l’enfrontame­nt català al millor de cinc.

“Vas pel carrer i tothom et felicita, et fa costat”, explicava a la prèvia Pau Ribas, l’únic superviven­t de les semifinals anteriors contra els blaugrana. L’escorta és conscient de l’“ajuda” que suposa una grada plena amb una afició que “sempre fa costat sense que importi com vagi el partit”. Així que la temporada avançava i l’equip anava creixent, els badalonins s’han anat acostant més sovint al fortí verd-i-negre. La grada superior, tancada habitualme­nt, s’ha obert diverses vegades aquesta temporada per l’alta demanda d’entrades. Una mitjana d’unes nou mil persones van donar suport a l’equip en els dos partits de quarts de final contra el Lenovo Tenerife, i la millor entrada va ser precisamen­t contra el Barça a la fase regular amb 12.166 espectador­s, molt a prop de l’aforament màxim de 12.500. Per al doble enfrontame­nt contra els barcelonis­tes s’espera una resposta semblant. “El més important que hem aconseguit aquesta temporada és enganxar la gent de Badalona perquè torni a l’Olímpic, que gaudeixi del nostre joc”, va concloure Ribas, format al planter del Joventut des dels quatre anys.

Més enllà del factor ambiental, els resultats donen suport a la causa del conjunt verd-i-negre, que a la Lliga no

 ?? EP ?? L’exblaugran­a Tomic, clau a la Penya en el segon partit contra el Barça
EP L’exblaugran­a Tomic, clau a la Penya en el segon partit contra el Barça

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain