La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo apel·la als socialiste­s que dubten i avisa sobre la desmobilit­zació

- RedaCCió

Per al PP, amb la victòria no n’hi ha prou: cal que aquesta sigui aclaparado­ra per no dependre de Vox, i en això treballa el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, que ahir va prevenir en vista de qualsevol indici de confiança i va animar a amarrar els vots propis i a mossegar el pastís socialista.

“Si hi hagués eleccions aquest diumenge, les enquestes diuen que guanyaríem i, a més, algunes diuen que arrasaríem. Però no ens confonguem de diumenge, que aquí no hi ha res fet”, va advertir des de Cadis en un acte amb el coordinado­r general del seu partit, Elías Bendodo.

La clau per aconseguir el govern en solitari que anhela el candidat Juanma Moreno és seduir els votants socialiste­s indecisos, a qui va animar en una desena d’ocasions a “perdre la por” a votar el PP.

Feijóo va prevenir en vista de “la fragmentac­ió” del vot i “el populisme”, que “dificulten la governabil­itat i encoratgen els xantatges de les minories”, va dir, i va posar com a exemple la dependènci­a del Govern central dels partits minoritari­s del Congrés dels Diputats. “Espanya no pot estar gestionada per aquells que no creuen en Espanya”, va recriminar, i va receptar consolidar el vot del PP a Andalusia “ara que comencem a despertar i competir”.

A més, el líder dels populars va tornar a carregar contra “la divisió” i el “desacord” que protagonit­zen els dos partits que formen l’Executiu de coalició, que “voten de manera diferent i mostren actituds enfrontade­s sobre política exterior o les pensions”, va reprendre.

Feijóo va demanar als andalusos que no tornin cap a èpoques pretèrites que, segons va dir, “no han portat res de bo” a Andalusia. I que no interrompi­n “el camí de l’èxit” que representa el govern de Juan Manuel Moreno, que ha solucionat “més en tres anys que en tres dècades” socialiste­s. ●

Les eleccions andaluses seran la mare de totes les frustracio­ns. A cinc dies per al final de la cursa electoral, i a set de les urnes, la situació ambiental podria resumir-se amb el següent minut i resultat: tots es desinflen i el favorit no avança. Stop. Els tertulians de Madrid, i algun visionari des de Barcelona, continuen mirant el seu propi dit en lloc de delectar-se amb la lluna. Sánchez ordena a ministres i escolans del PSOE baixar al Sud. Uns 180.000 electors han votat per correu: el 19-J seran a la platja, a la parcelita del camp o en qualsevol altre lloc diferent d’un col·legi electoral. Preocupaci­ó? Tota la del món.

Mr. Concòrdia (el candidat del PP Juanma Moreno) no deixa de demanar als indecisos que vagin a votar(-lo). En els estats generals dels candidats hi ha una evident sensació de

Segons el líder del PP, la fragmentac­ió del vot i el populisme dificulten la governabil­itat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain