La Vanguardia (Català-1ª edició)

Turull diu que Junts no es planteja deixar el Govern, sinó avaluar-lo

- CC

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, va voler puntualitz­ar ahir els detalls de la proposta inclosa en la ponència política acabada d’aprovar en què la formació “plantejarà a les seves bases la possibilit­at de continuar en el Govern o no, o prendre altres iniciative­s adequades a la situació”. Segons va declarar des de la Roca del Vallès, Junts no està dient que es plantegi deixar el Govern, sinó que vol analitzar els acords amb ERC per veure si els compromiso­s conjunts s’estan complint i serveixen per avançar.

La ponència deixa aquesta decisió en mans de la militància després de “valorar en quin grau s’està complint l’acord de govern” mitjançant “un balanç que posi negre sobre blanc el grau de compliment, analitzi per què no s’ha avançat més i avaluï quines mesures cal prendre, sense descartar-ne cap”, així doncs, Turull va voler posar l’accent en aquesta avaluació, per sobre del risc que les bases del partit facin inapel·lable la decisió de trencar la coalició amb ERC.

L’ordre no sembla alterar el producte, perquè l’auditoria determinar­à si funciona l’acord o si és necessari “replanteja­r-lo o deixar-ho estar”, i la decisió final la prendrà la militància.

Junts situa en el focus d’aquesta avaluació la taula de diàleg que la part republican­a del Govern manté amb el Govern de Pedro Sánchez, i que segons Turull no dona més de si malgrat les “moltes expectativ­es” generades perquè l’Estat la va plantejar com “una anestèsia a l’independen­tisme”.

I a aquest “fracàs” afegeix ara la falta d’inversions a Catalunya, sobre la qual el dirigent postconver­gent va ser molt crític ahir. Turull va lamentar que la Via Augusta va ser “l’última infraestru­ctura que es va fer a Catalunya i no es va demanar” i va qualificar de “provocació” la recent visita de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. “Tenen les penques de venir a fer un nou anunci”, va criticar. ●

El secretari de JxCat posa l’accent a auditar el grau de compliment de l’acord amb ERC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain