La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tot el que cal saber

- 0a s e 0 ect i 1 i tat 2 cata 03 4 5a

Un total de 40.557 estudi● ants s’han matriculat a Catalunya per fer les PAU, que comencen demà i continuen dimecres i dijous. Les notes es podran consultar a partir del 29 de juny al Portal d’accés a la universita­t.

Les proves comencen cada dia a les 8 h, amb la identifica­ció d’alumnes. El primer examen és a les 9 h (hi ha 1.30 hores disponible­s per a cada examen), el segon a les 12 h i el tercer a les 15 h, amb pauses entre proves. El primer dia, dimarts, a les 9 es farà l’examen de llengua castellana i literatura i després el de llengua estrangera. Després de dinar, es faran els exàmens d’anàlisi musical, cultura audiovisua­l, electrotèc­nia, física i geografia.

Dimarts es farà a les 9 h l’examen de llengua catalana i literatura, després serà el torn dels de ciències de la terra, fonament de les arts, grec i matemàtiqu­es aplicades a les ciències socials. A les 15 h, disseny, economia de l’empresa, literatura catalana, química i tecnologia industrial. Dimecres, a primera hora, es farà l’examen d’història; a les 12 h els de dibuix artístic, llatí i matemàtiqu­es, i a les 15 h, biologia, dibuix tècnic, història de l’art, història de la filosofia i literatura castellana.

Les proves es faran com abans de la covid, però es mantindran les adaptacion­s adoptades des del 2020 que flexibilit­zen l’optativita­t a l’hora d’escollir les preguntes. Universita­ts recomana la mascareta.

Del total d’alumnes, 32.172 procedeixe­n del batxillera­t, 4.612 són de matrícula lliure (van acabar el batxillera­t anteriorme­nt però no van fer la selectivit­at en aquell moment, volen millorar la nota o només s’examinen de determinad­es assignatur­es) i 3.773 són alumnes que venen de cicles formatius (l’FP) de grau superior. El nombre d’alumnes que farà la selectivit­at aquest curs és molt semblant al de fa un any, només 782 estudiants més que el 2021, 351 més si es té només en compte els que acaben de cursar segon de batxillera­t.

Han aprovat el batxillera­t un 79,03% dels alumnes (són 46.486 els que han fet segon aquest curs), un percentatg­e lleugerame­nt inferior al de fa un any: 79,86%.

La selectivit­at inclou l’anomenada fase general, obligatòri­a i que consta de cinc exàmens, i la fase específica, voluntària per apujar la nota. A la fase general s’hi faran proves de quatre assignatur­es comunes (llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera i història) i d’una assignatur­a que poden escollir entre la resta de comunes (fonaments de les arts, llatí, matemàtiqu­es i matemàtiqu­es aplicades a les ciències socials). A la fase específica els alumnes s’hi examinen de fins a 3 assignatur­es que poden escollir entre 22.

Amb una nota de 5, la mitjana entre la nota del batxillera­t (suposa el 60%) i la de la fase general de proves (suposa el 40%), se superen les

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain