La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona ampliarà quatre quilòmetre­s els carrers del centre amb llums de Nadal

- Óscar Muñoz

A les portes d’una onada de calor i amb el termòmetre per sobre dels 30 graus a Barcelona sense que encara hagi entrat l’estiu, l’Ajuntament va donar ahir nous detalls de la futura il·luminació de Nadal. La principal novetat és que hi haurà nous trams de vies del centre que ja tenien llums nadalencs, com ara Balmes, la ronda de Sant Pere, Aragó i la Gran Via, amb aquests motius tradiciona­ls d’hivern. En total, es guanyaran quatre quilòmetre­s. No hi haurà nous carrers. La comissió de govern municipal ha aprovat un contracte, dividit en nou lots, per un valor de 810.444 euros. El desplegame­nt complet lluminós en el conjunt de la ciutat rebrà més de 2,2 milions de la Casa Gran.

Aquest any es posarà especial atenció a zones en què el teixit comercial pot quedar minvat per obres de llarga durada que es duen a terme en l’espai públic. El cas més destacat és el de les vies adjacents a la Via Laietana, que s’està remodelant. També se’n beneficiar­an trams de Consell de Cent, Rocafort, Girona, Villarroel i la ronda de Sant Antoni, entre d’altres. En l’apartat de foment del comerç als barris s’actuarà en diverses vies de Ciutat Vella, la Zona Franca, el Carmel, Torre Baró, la Trinitat Vella, el Guinardó o la Verneda. A més, es mantindran els llums estrenats l’any passat a la plaça Catalunya, Aragó i la Gran Via, dissenyade­s per l’estudi Antoni Arola.

D’altra banda, l’Ajuntament ha posat en marxa la convocatòr­ia a associacio­ns de comerciant­s per a la il·luminació de Nadal, que podran cobrir fins a un 75% del cost per tercer any consecutiu i tenen un pressupost de 800.000 euros.

“La il·luminació nadalenca és un factor de dinamitzac­ió de l’oferta comercial, de l’alegria de viure Nadal a la ciutat de Barcelona”, va destacar el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que va assegurar que la capital catalana “no vol competir posant més llums i més forts, sinó sent més atractius, amb un valor diferencia­l en què el disseny sigui la marca de la nostra proposta i que sigui sostenible, amb leds i material reciclable i reutilitza­ble”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain