La Vanguardia (Català-1ª edició)

Austin Butler, rei del rock i del cor Triomfa al cinema amb ‘Elvis’ i en l’amor amb Kaia Gerber

- SanteFela

Austin Butler s’ha guanyat un lloc al firmament de Hollywood per la seva interpreta­ció del rei del rock a la pel·lícula Elvis, que es va presentar fa dues setmanes al Festival de Canes amb una ovació del públic de 12 minuts i excel·lents crítiques per a aquest intèrpret nascut a Califòrnia fa 30 anys. En paraules de Priscilla Presley, vídua del cantant: “Si el meu marit avui fos aquí, li diria [a l’Austin]: ‘Mare meva, ets igual que jo!’”.

Actor, cantant i model, Butler s’ha format a l’escuderia Nickelodeo­n i Disney, en què ha interpreta­t durant anys papers en sèries i pel·lícules per a adolescent­s. No li ha estat fàcil fer-se un lloc en la indústria, en què fa més de 15 anys que hi és. Altres exemples d’exnois Disney han acabat convertint-se en joguines trencades. Però no és el cas de l’Austin, que va aconseguir vèncer la timidesa que el va acompanyar des de petit i complir el seu somni de convertir-se en un gran actor.

El seu salt a la fama va començar a gestar-se gràcies a Quentin Tarantino amb la cinta Había una vez... en Hollywood el 2019. Però ha estat, sens dubte, el nou biopic d’Elvis Presley de l’australià Baz Luhrmann la pel·lícula que l’ha encimbella­t com l’actor de moda que ja comparen amb Leonardo DiCaprio.

Al seu paper d’Elvis, hi va haver un punt en la vida del difunt cantant que va obsessiona­r l’actor. Tots dos van perdre les seves respective­s mares als 23 anys. L’Austin va considerar que hi havia una connexió especial i aquesta emoció la va transmetre durant el càsting. Davant Luhrmann, va evitar el que altres artistes van fer: interpreta­r clàssics d’Elvis. Al seu lloc, ell va cantar una cançó dedicada a la seva mare. En veure’l, el cineasta va quedar impactat i, després de la trucada de Denzel Washington, que havia coincidit amb Butler en una producció de Broadway el 2018 i va parlar d’ell meravelles, el va triar per ser el protagonis­ta del biopic, que s’estrena el 24 de juny als cinemes.

I si en el terreny profession­al està en un moment dolç, en el personal les coses tampoc no li van malament. Des de fa uns mesos surt amb una altra noia de moda, la model Kaia Gerber, filla de la supermodel dels noranta Cindy Crawford. Tots dos van protagonit­zar un petó de pel·lícula abans de la projecció d’Elvis a Canes. A penes uns dies abans, el 2 de maig, van debutar com a parella a la catifa vermella a la gala Met de Nova York.

Surten junts des de principis d’any, després que la model, de 20 anys, trenqués amb Jacob Elordi a finals del 2021 i ell posés fi a un breu idil·li amb l’actriu i model Lily-Rose Depp, filla de Johnny Depp i Vanessa Paradis. Però la relació més duradora que ha tingut aquest amant dels esports, sobretot la boxa, és la que va mante

L’actor es posa en la pell del rei del rock en el ‘biopic’ que arriba als cinemes el 24 de juny

Va sortir amb Vanessa Hudgens gairebé nou anys: del 2011 al gener del 2020

Va aparèixer per primera vegada en una catifa vermella amb Kaia Gerber el 2 de maig a la gala Met (dreta); a baix, un petó a Canes fa dues setmanes

 ?? ?? C!nvert t en Elv s"
C!nvert t en Elv s"
 ?? ??
 ?? ?? El se a !r act al
El se a !r act al
 ?? ?? La seva relac     s ra !ra
La seva relac s ra !ra
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain