La Vanguardia (Català-1ª edició)

Max Verstappen es passeja, Ferrari es fon

Ferrari posa a Bakú la catifa vermella a Red Bull amb la doble retirada per avaria de Sainz i de Leclerc quan liderava

- Toni ópez Jordà las s i i a i o n s

El Mundial d’F-1 ha començat a adquirir una tonalitat cada vegada més blau-fosc-tirant-a-Red-Bull. A Bakú, circuit urbà capritxós abonat a les sorpreses, l’escuderia energètica va sumar la cinquena victòria consecutiv­a, aquest cop de Max Verstappen, que sense ser el favorit es va acabar passejant, afavorit pel doble abandoname­nt per avaria dels Ferrari. Una altra desfeta dels de Maranello, líders absoluts de la desgràcia.

“No tindrem respostes immediatam­ent, primer hem d’entendre què ha passat”, balbotejav­a un Mattia Binotto, cap de Ferrari, que comença a ser assenyalat pels repetits fiascos dels seus bòlids, malgrat ser els cotxes més ràpids en l’inici del curs.

La llista de fracassos de Ferrari continua creixent des que Red Bull va passar la mà per la cara a Imola, davant els tifosi, en la quarta cursa, a finals d’abril: des d’aleshores, 5-0 per a Red Bull (quatre triomfs de Verstappen i el de Pérez a Mònaco), i successió de desfetes vermelles sonades, com la d’Emilia Romagna, l’error estratègic a Mònaco quan sortien primer i segon, o els dos abandoname­nts per avaria del motor de Leclerc quan liderava amb autoritat a Montmeló i ahir a Bakú.

“No sé què ha passat. He perdut potència, he vist fum i no en sé més. Això fa mal. Estic més que frustrat”, deia un dolgut Leclerc, que assisteix amb impotència al seu enfonsamen­t, de ser líder amb 34 punts d’avantatge després d’Austin, a veure’s descavalca­t pels dos Red Bull, tercer, a 34 punts del lideratge... De res no li serveix ser el millor els dissabtes (amb 6 de les 8 poles) quan els diumenges se li trenca el cotxe, falla l’estratègia o també ell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain