La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Primavera culpa el PSC de tenir només un cap de setmana

- Redacci

El codirector del Primavera Sound Albert Guijarro va culpar ahir el PSC que el festival s’hagi vist reduït a un sol cap de setmana de cara a l’any que ve: “El febrer del 2021, l’equip d’Ada Colau estava a favor de fer dos caps de setmana. Però el districte és socialista i veien altres problemes. Els preocupava la qüestió dels veïns, com s’ho prendrien”, va explicar Guijarro ahir en una entrevista concedida al programa El món a RAC1.

A més, el codirector del festival va lamentar que l’organitzac­ió del Primavera Sound “mai” s’ha reunit alhora amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni. “Ens hauria agradat anar tots a l’una”, va assenyalar. I va afegir que “al principi tot anava rodat, però els dos equips de govern van començar a jugar una mica a ping-pong”, posant així en relleu les discrepànc­ies al si del govern municipal sobre aquest festival, que aquest any sí que s’ha celebrat durant dos caps de setmana.

Segons va explicar el tinent d’alcalde i responsabl­e de la cartera de Cultura Jordi Martí: “Nosaltres sempre hem preferit que sigui un sol cap de setmana. Vam accedir que s’allargués dos caps de setmana de manera excepciona­l després de dos anys sense celebrar-se per la covid, però creiem que un de sol és millor per a la convivènci­a”.

Malgrat la polèmica, el consistori barceloní i el Primavera Sound han arribat a un acord perquè el festival es quedi en un sol cap de setmana com passava abans de la pandèmia. El festival ha aconseguit en aquesta edició un rècord d’assistènci­a: ha registrat 220.500 persones el primer cap de setmana i 240.000 el segon. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain