La Vanguardia (Català-1ª edició)

Compromís avisa Ximo Puig amb un homenatge a Mónica Oltra

Baldoví i Ribó brinden el seu suport a la vicepresid­enta després de ser imputada

- Neus Navarro

La presentaci­ó de la nova campanya de Compromís a València es va convertir ahir en un homenatge a Mónica Oltra, vicepresid­enta de la Generalita­t Valenciana, dos dies després de la seva imputació pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). “No caminaràs mai sola, el teu equip caminarà amb tu”, li va dir Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, emulant el You’ll never walk alone. Baldoví va assenyalar que la seva formació política “és una anomalia democràtic­a que ha millorat la vida de cinc milions de valencians i per això molestem”, amb referència a la imputació de la vicepresid­enta del Consell per la gestió del cas d’abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

També Joan Ribó, alcalde de València, va explicitar el seu suport a Oltra, de qui va dir que “ha estat imprescind­ible, ho saben molts, ho tenen molt clar (...) i continuarà­s sent imprescind­ible”. Ribó va rebutjar que hi hagi “esquerdes” a Compromís sobre el futur de l’actual vicepresid­enta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i va cridar a “no fer-se il·lusions” en relació amb la posició de la coalició sobre la vicepresid­enta del Consell.

Així, va defensar que “tot el que volem continuar fent no es pot entendre” sense ella, per tant, la va animar a “continuar treballant en aquesta direcció”. El suport de Ribó va pujar de nivell després de les seves declaracio­ns de divendres, quan va considerar que la coalició ha de fer la setmana que ve una reunió per “madurar” a partir d’aquí una “decisió” sobre la vicepresid­enta.

El suport públic a la vicepresid­enta de la seva formació va sumar a més el del seu partit Iniciativa-Compromís, el consell executiu del qual es va reunir

 ?? Juan Carlos CárdEnas / EFE ?? La vicepresid­enta valenciana, Mónica Oltra, ahir a València
Juan Carlos CárdEnas / EFE La vicepresid­enta valenciana, Mónica Oltra, ahir a València

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain