La Vanguardia (Català-1ª edició)

García Albiol frustra un intent d’ocupació

L’exalcalde de Badalona, amb el suport dels veïns, convenç dos joves perquè desisteixi­n de quedar-se a la casa

- Eedacció

El líder del Partit Popular a Badalona, Xavier García Albiol va participar divendres al vespre en el desplegame­nt d'un grup de veïns del carrer Otger, al barri de Puigfred-Montigalà, que va permetre evitar un intent d'ocupació protagonit­zat per dos joves.

La conclusió d'aquest incident d'una manera satisfactò­ria per als interessos dels veïns no va arribar fins a les onze tocades de la nit. A la tarda, un dels ocupes havia aconseguit accedir a la planta baixa d'un edifici del carrer Otger, on es va estar durant hores malgrat els intents dels veïns per desallotja­r-lo de l'habitatge. El seu acompanyan­t no va aconseguir entrar-hi perquè els mateixos veïns li van impedir d'accedir al lloc on es trobava el seu company.

Un nombrós grup de veïns s'havien mobilitzat perquè, segons els seus propis testimonis, els ocupants eren persones conegudes al barri per la conflictiv­itat i per haver protagonit­zat anteriorme­nt alguns incidents.

Per solidaritz­ar-se amb els veïns i mediar en la negociació amb els ocupants del pis, Xavier García Albiol es va traslladar fins al lloc dels fets. L'exalcalde de Badalona havia estat alertat prèviament de la tensa situació que s'estava generant i va decidir presentar-se a l'edifici del carrer Otger, una acció que ja havia protagonit­zat en diverses ocasions en què ha enarborat la bandera de la lluita contra l'ocupació a la seva ciutat.

L'actuació de García Albiol va quedar gravada en diversos vídeos. Des d'un primer moment, va impedir el pas a l'ocupant que es va quedar fora, amb qui va mantenir una llarga conversa. A través de la finestra de la casa, el polític popular també va advertir seriosamen­t l'ocupant que no podia quedar-se al pis, cosa que va provocar una discussió entre ells. “Tu veuràs el que fas, ja m'has entès”, va assenyalar l'exalcalde de Badalona al seu interlocut­or, a qui va provar de convèncer informant-lo que “els veïns estan molt calents”.

La forta pressió veïnal i el suport de García Albiol van acabar fent efecte en l'ocupa, que al final va decidir abandonar l'habitatge entre esbroncade­s i crits de “fora” de les desenes de veïns concentrat­s.

Els insults a l'ocupant contrasten amb els aplaudimen­ts a Xavier García Albiol, que va rebre dels veïns agraïts promeses que el votaran perquè recuperi l'alcaldia a les eleccions del 28 de maig del 2023.

El dirigent del PP, acomiadat entre multitud de lloances, va respondre personalme­nt a aquestes mostres d'afecte i també a través de les xarxes socials. “Després de cinc hores de feina, a les 23 hores hem aconseguit fer-los fora. Els veïns poden descansar. Molt satisfet!”, va escriure al seu compte de Twitter. “Que els veïns del barri de Montigalà-Puigfred a qui acaben d'okupar un pis t'acomiadin amb tant afecte i aclamacion­s, després d'haver estat al costat d'ells cinc hores i haver aconseguit fer fora els okupes amb una perfecta coordinaci­ó amb els veïns, no té preu”, va afegir.

Finalitzad­a la intervenci­ó combinada entre els veïns i el líder de l'oposició municipal, García Albiol va destacar la importànci­a d'actuar de manera immediata davant aquest tipus d'ocupacions cada vegada més freqüents en moltes ciutats catalanes. ● ria,

Després d’hores de negociació, el polític va ser acomiadat entre ovacions, aclamacion­s i promeses de vots

 ?? LV. ?? Xavier García Albiol s’encara amb un dels ocupants
LV. Xavier García Albiol s’encara amb un dels ocupants

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain