La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les dues cares de la Península i la DANA

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

Tant ahir com avui, la Península ens mostra dues cares oposades amb diferèncie­s de temperatur­a notables. La meitat oest respira un ambient confortabl­e. Una suavitat de temperatur­a que poden veure reflectida al mapa d’Espanya amb colors verds i fins i tot blaus. Al contrari succeeix al sector mediterran­i, encara absorbits per la calor tossuda, representa­da per tons vermelloso­s. La responsabl­e d’aquest contrast és una DANA que apareix al mapa d’Europa, al nord de Galícia.

La DANA continua injectant masses càlides i estables del sud que mantenen el temps monòton. Diumenge radiant amb domini del sol arreu

CATALUNYA.

Meteoròleg

i núvols baixos a la costa. Davallada de temperatur­a que normalitza­rà la calor. A partir de demà l’anticicló es debilitarà i es formaran ruixats amb tempesta al Pirineu. Ambient estiuenc, però sense extrems.

Inestable a la façana atlàntica, puntualmen­t amb xàfecs forts, i grans clarianes al centre, est i sud del continent. Calor desinflant-se a França, Alemanya i Bèlgica. Núvols freqüents i ruixats a l’oest i nord d’Espanya, sota del radi d’acció de les masses temperades de la DANA. Sol implacable a l’est i sud amb calor moderada. Mateixa dinàmica, almenys, la primera meitat de la setmana.

ESPANYA I EUROPA.

Per aquestes dates del 2013 encara hi havia força neu al Pirineu. A partir del dia 14 de juny es va iniciar una entrada càlida i els dies 17 a 19 hi va haver grans tempestes a la zona, provocant una avinguda dels rius per desglaç i pluja, aïllant diverses poblacions

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain