La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un restaurant que alimenta l’ànima

-

té dret a un projecte de vida autònom adaptat a les seves necessitat­s”, destaca Madaula. I Farrés ho corrobora amb una excel·lent notícia d’última hora: “Després de les pràctiques de nou estudiants a L’Amanidor, aquest juny s’han fet quatre contractes laborals, que els donaran molta estabilita­t”.

I mentre es formen i treballen, quines habilitats guanyen? “Una de les més importants és l’autonomia, que comença quan surten de Xaloc fins que arriben al restaurant, sols i amb autobús , a més del control horari –la puntualita­t–, la responsabi­litat, el tracte amb el públic, la pràctica a la cuina amb diferents electrodom­èstics... I, sobretot, el fet de sentir-se orgullosos d’ells mateixos i de la seva vàlua”, corrobora. Tenen entre 18 i 20 anys i se’ls veu motivats davant el client. “El que més m’agrada és tallar la verdura i l’envasadora”, explica una alumna, somrient.

Aquest restaurant, ubicat al Ca

L’Amanidor, a Sabadell, afavoreix la inserció laboral i l’autonomia de joves amb dificultat­s

sal Cívic de La Creu de Barberà i gestionat per la Generalita­t, va obrir al febrer i ja és un dels llocs habituals dels jubilats, així com dels veïns de la zona i d’altres punts de Sabadell o Barberà, atrets per un menú assequible –5,85 euros per a la gent gran i 8,20 euros per a la resta, amb plats per endur-se a casa, si es vol– i de qualitat. Els joves en pràctiques estan tutelats per dos responsabl­es experts de l’àmbit gastronòmi­c, el cap de cuina, Joan Colomé, i la cap de sala, Pepi Castaño. “Ens encanta el projecte. Tots dos venim de gestionar restaurant­s tradiciona­ls i aquí també aprenem a ser un equip”, conclouen. ●

 ?? César RaESL ?? Joan Madaula i Pere Farrés, impulsors del projecte
César RaESL Joan Madaula i Pere Farrés, impulsors del projecte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain