La Vanguardia (Català-1ª edició)

La bellesa de la caritat

- Joan Josep Omella Cardenal arquebisbe de Barcelona

els seus deixebles per saciar els famolencs, compta amb nosaltres per dur a terme aquesta missió. Com diu el papa Francesc, estem cridats a donar la mà a tothom, especialme­nt els pobres, a trobar-los, a mirar-los als ulls, a abraçar-los, per fer-los sentir que no estan sols ( Missatge del papa Francesc per a la I Jornada Mundial dels Pobres, 3 (19/XI/2017)).

Tant se val si, de vegades, quan ajudem els pobres, tenim dificultat­s o patim la incomprens­ió de les persones que ens envolten. Quan practiquem la caritat amb els nostres semblants ens apropem a Crist. Cada vegada que ajudem un germà necessitat ajudem Crist mateix ( Mt 25,40). La caritat és un acte d’amor al proïsme, especialme­nt als més necessitat­s, oferint-los ajuda i suport, però també implica treballar per la justícia social i criticar les estructure­s que provoquen la pobresa.

Igual que en el passatge de la multiplica­ció dels pans, a l’eucaristia, Jesús també vol compartir amb nosaltres el seu cos i manem al Senyor que ens ensenyi a oferir la seva sang. El gest de partir i compartir consol i esperança a tots, especialme­nt el pa és el signe d’identitat dels cristians. als més necessitat­s; Ell ens diu que en el A l’eucaristia hi trobem la força de Jesús servei als més vulnerable­s hi trobarem la ressuscita­t. L’altar al voltant del qual es pau i la felicitat (cf. Jn 13,17). Demanem a reuneix la comunitat és com el torn d’un Déu que en aquesta festa del Corpus ens terrisser. En ell, Déu ens modela per conensenyi a viure la bellesa de la caritat. vertir-nos en bons samaritans, disposats Perquè l’amor és el que transforma el a acollir tot aquell a qui la vida ha deixat món, el fa més humà i més habitable. abandonat a la vora del camí.

La caritat i l’eucaristia van unides, com bé expressa sant Pau a la primera carta als Corintis, quan mostra el seu enuig davant la incoherènc­ia dels que celebraven l’eucaristia, però no s’immutaven davant la necessitat dels pobres ( 1 Cor 11,17- 22).

Benvolguts germans i germanes, de

Quan practiquem la caritat amb els nostres semblants ens acostem a Crist

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain