La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enlluernad­or tancament amb els Chemical Brothers

Maria Arnal i Marcel Bagés protagonit­zen un dels concerts més espectacul­ars del festival amb l’estrena d’‘Hiperutopi­a’

- E. Linés

Com és tradició, la nit de dissabte–matinada de diumenge és la protagonis­ta de la intensitat hedonista de la baixada del teló del Sónar. Per a aquest esdevenime­nt, el Sónar de Nit tenia desplegada artilleria pesant perquè aquest retorn a la normalitat sonarístic­a fos plena. En aquest sentit, alguns dels dj més destacats hi tenien sessions programade­s, com Charlotte de Witte, The Blessed Madonna, Eric Prydz o Helena Hauff.

Però pel que fa a les qüestions musicals del directe, l’atenció del Sónar de Nit estava centrada en l’artista i música Arca, una creadora habitual del festival i que aquest cop s’estrenava en aquesta franja horària, i a més amb material musical nou i xou d’estrena.

Tot i així, els britànics Chemical Brothers n’eren sens dubte els protagonis­tes principals. Feia més de cinc anys de la seva última presència al Sónar i ahir a la nit van oferir un gran espectacle, i mai millor dit, perquè el xou que va començar a dos quarts d’onze de la nit va ser majestàtic en molts sentits. Aquesta vegada i més que mai, la música generada, manipulada i interpreta­da per Tom Rowlands i Ed Simons estava íntimament lligada amb el grandiós muntatge en viu produït pels artistes visuals Adam Smith i Marcus Lyall. La matèria primera que van oferir va començar amb Block rocking beats i es va prolongar durant una hora i mitja, tot recorrent el seu ampli repertori, amb només un parell de parades al seu últim àlbum No geography. Una sessió retinguda a la memòria i a la retina.

Però abans d’arribar a l’espai de la Fira Gran Via II, l’homòleg de Montjuïc havia allotjat en horaris més assolellat­s un parell de

D4TA.

 ?? Àlex GarcPa ??
Àlex GarcPa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain