La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lucy Bronze, un secret fabulós

La lateral dreta es converteix en el fitxatge estrella de l’equip femení

- Edurne Concejo

Lucy Bronze ja pot ser considerad­a la bomba d’aquest mercat de fitxatges. La futbolista britànica, de 30 anys, és nova jugadora del Barcelona, club que va anunciar la sorprenent adquisició ahir a primera hora de la tarda. La bogeria es va desfermar a les xarxes socials.

La defensa arriba lliure, procedent del Manchester City, i ha firmat amb el club català per a les pròximes dues temporades. Tot un cop d’efecte de la direcció esportiva blaugrana, ja que incorpora una futbolista de gran talent esportiu i d’un enorme impacte mediàtic.

Als seus 30 anys, Bronze és una de les millors laterals dretanes del món, internacio­nal amb Anglaterra, i amb una llarga i exitosa carrera que l’ha portada a jugar en equips com el Manchester City, el Liverpool o l’Everton, per bé que els seus anys daurats els va viure a bord de l’Olympique de Lió, en el qual va jugar entre els anys 2017 i 2020. Amb el gegant francès va conquerir, entre molts altres títols, tres Champions League, i va ser reconeguda amb el premi The Best de la FIFA el 2020.

L’estiu passat va patir una lesió de genoll que no li va permetre tornar a jugar fins a principis d’any, però de la qual ja està plenament recuperada. Aquesta última temporada ha jugat un total de 13 partits de lliga amb el Manchester City, i si aconseguei­x recuperar la seva millor versió convertirà la banda dreta del Barcelona en una de les més temudes del món, amb Bronze acompanyan­t la noruega Caroline Graham Hansen.

La lateral britànica va volar a Barcelona i ahir va passar la revisió mèdica. Posteriorm­ent va firmar a les oficines del club el contracte que la vincula amb el Barcelona fins al 2024. “Després d’un parell de converses, no pots dir que no al Barça”, explicava Bronze en declaracio­ns al club. L’anglesa es va mostrar “molt contenta” de jugar “en un dels equips més grans del món” i amb “moltes ganes de començar a treballar amb l’equip”. Per a això haurà d’esperar, ja que tot just completar els tràmits a

Barcelona, Bronze va tornar a Anglaterra per tornar a unir-se a la concentrac­ió amb la selecció, amb què es prepara per a l’Eurocopa que se celebra aquest mes de juliol precisamen­t al seu país.

L’arribada de Bronze al lateral dret cobreix una posició que necessitav­a reforçar amb urgència el conjunt català. Les prioritats del mercat d’estiu eren precisamen­t trobar dos laterals de garanties, i el fitxatge de Bronze, juntament amb l’anunci divendres de la incorporac­ió de la jove Nuria Rábano, lateral esquerrana procedent de la Reial Societat, cobreix aquestes posicions per a la pròxima temporada. Amb el retorn de Laia Codina, després de la seva cessió al Milan, i a falta de saber el futur de la resta de cedides (Queiroz, Ramírez i Sánchez Falcón), queda per saber què passa amb Jenni Hermoso, que acaba contracte el 30 de juny. ●

La nova jugadora del Barcelona va ser presentada ahir a l’estadi blaugrana

 ?? LV ?? Al Camp Nou.
LV Al Camp Nou.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain