La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL EPO TATGE

26.291 abonats van renunciar als seients acollint-se a una excedència que no tornarà

- A s rt

Tornar o no tornar? Aquesta és la qüestió que s’han de plantejar abans que s’acabi el mes de juliol els 26.291 abonats del FC Barcelona que el curs passat van optar per acollir-se a l’excedència que oferia el club. Aquesta mesura transitòri­a va implicar que els socis no paguessin i renunciess­in a la localitat amb la garantia que la podrien recuperar la temporada 20222023. No hi haurà més moratòries. Els qui decideixin renunciar o no pagar els abonaments a finals del mes de juliol perdran el seient, i els socis que estan a la llista d’espera seran els beneficiat­s. Se’ls trucarà durant el mes d’agost per ordre d’antiguitat fins a penjar el cartell de complet al Camp Nou. Pel que fa a les obres de l’Espai Barça, no afectaran aquest curs, ja que no està previst que entrin les grues per fer cap demolició que limiti l’aforament fins a l’estiu del 2023.

Des del club consideren que aquestes excedèncie­s formen part d’un tràngol passatger que ja és passat. Creuen que la majoria de socis van decidir demanar l’excedència pels estralls econòmics que va fer la pandèmia. També recorden que tots els abonats tampoc no van pagar després que la 2020-2021 es jugués tota a porta tancada, una situació que va repercutir en les arques del club, ja que l’habitual és pressupost­ar uns 50 milions pels carnets i els abonaments.

Superada la pandèmia, l’entitat té la sensació que hi haurà poques baixes i que la majoria dels abonats que van demanar l’excedència tornaran al Camp Nou. “Sí que hi aniré. Compleixo 25 anys com a soci i em fa il·lusió recuperar el meu seient. A més a més, crec que a l’equip cal animar-lo perquè entre tots comencem a divertirno­s”, reconeix a La Vanguardia Ferran Valverde, soci 51.942, de 41 anys, que l’octubre del 2021 remarcava a aquest diari que va sol·licitar l’excedència per motius econòmics. “Jo sortia d’un ERTO a la feina quan va sortir l’opció de l’excedència”, reflexiona­va. Però també hi havia una crisi de fe. “No estava gaire il·lusionat amb l’equip”, afegeix.

Jordi Pastor, soci 66.440 i propietari de dos abonaments, continua sense haver recuperat aquella il·lusió. Tot i això, tornarà al seu seient. “Hi vaig perquè m’ho han demanat el meu fill de 16 anys i la meva filla de 12 i perquè al final tenir un seient al Camp Nou és un luxe. Però no crec que el que vegem sigui gaire millor”, diu Pastor, que confessa que “aquest any vaig comprar entrades per veure els partits contra el Cadis i el Vilareal perquè a la meva filla li agrada molt com juga en Gavi. Vam perdre’ls tots dos”, diu Pastor barrejant malestar i resignació.

Sí que recorda que, quan va provar de trobar entrades per anar a veure el Barça femení al Camp Nou contra el Reial Madrid i el Wolfsburg, ja s’havien exhaurit. Ara Pastor es planteja comprar els packs que el club ja ha posat a la venda per primera vegada per anar a veure les blaugrana ja sigui al Johan Cruyff o al Camp Nou. Els preus són de 134 euros per tenir un abonament de temporada, 93 euros si només s’opta per veure la Lliga i 57 euros si es tria quedar-se amb la Champions.

No només l’abonat tornarà al Camp Nou. També torna el Seient Lliure, iniciativa que vol que els abonats que no puguin assistir al partit alliberin el seient. A canvi rebran un 36,5% del preu de venda net de l’entrada, descomptat l’IVA i les despeses de gestió. El club comerciali­tza totes les entrades mitjançant tots els canals de venda, ja siguin oficials o no oficials. Així doncs, no totes les entrades que s’alliberen es poden veure al web de venda. Després del que va passar contra l’Eintracht de Frankfurt, que va acabar amb una invasió de 30.000 alemanys al Camp Nou perquè van fallar els mecanismes de control i hi va haver un excessiu protagonis­me dels turoperado­rs venent entrades per als alemanys, la directiva continua estudiant quines mesures cal prendre. Sobre la taula hi ha la voluntat que les entrades de la Champions siguin nominals.

Ho esperen els 144.484 socis comptabili­tzats a finals de maig

Tornaré al Camp Nou perquè compleixo 25 anys de soci i vull animar l’equip” Ferran Valverde E

Hi tornaré perquè els meus fills m’ho han demanat, però no crec que em diverteixi gaire” Jordi Pastor E

Els socis que renunciïn a l’abonament o que no paguin a finals de juliol perdran el seient

del 2022. Malgrat que l’assemblea del mes d’octubre va eliminar certes barreres per donar-se d’alta de soci i va obrir l’opció de les altes telemàtiqu­es, la xifra s’ha estancat. El nombre de socis va arribar al màxim el 2011 amb el Barça de Guardiola, que va provocar 12.295 altes per assolir un sostre de 176.058 carnets. ■

 ?? N /Far  ar/ar ?? El Camp Nou va registrar les dues millors assistènci­es de públic el curs passat amb l’equip femení; a la imatge, el Barça- Wolfsburg
N /Far ar/ar El Camp Nou va registrar les dues millors assistènci­es de públic el curs passat amb l’equip femení; a la imatge, el Barça- Wolfsburg

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain