La Vanguardia (Català-1ª edició)

Triomfs espanyols i quatre podis en Moto2 i Moto3

-

La collita de Sachsen

● ring no podria haver estat millor amb la victòria d’Augusto Fernández en Moto2, que l’impulsa al tercer lloc del campionat, i la d’Izan Guevara en Moto3, la tercera del mallorquí, que s’acosta al líder, Sergio García. Van pujar al podi Pedro Acosta (2n) i García (3r). la cursa. Un zero que li suposa un pas enrere gairebé definitiu en la lluita pel títol, ja que el francès li treu més de tres victòries.

Sense l’amenaça de Bagnaia, Quartararo va emprendre la fugida amb l’única ombra, llunyana, de Johann Zarco, que treia 1,3 segons a la volta 7, i més allunyada encara, la d’Aleix Espargaró i Maverick Viñales, quart, després de fer una escalada fantàstica amb avançament­s sobre Marini, Di Giannanton­io i Miller.

El líder francès pilotava amb comoditat, però la cursa era llarguíssi­ma, a 30 voltes. Li quedaven dos terços al davant i hauria de gestionar el ritme i el desgast de les gomes per evitar que Zarco l’inquietés. Però el de Ducati no va poder pressionar-lo, i a meitat de cursa va fer un pas més enllà al seu ritme per obrir un buit de més de 2 segons que seria irrecupera­ble.

Al darrere, a les dues Aprilia s’hi va afegir Jack Miller per lluitar pel tercer lloc. Viñales es va esborrar de l’equació per un error i consegüent abandoname­nt per avaria, i Aleix Espargaró acabaria cedint davant l’australià quan es va colar en una de frenada quan faltaven tres voltes, per això es va quedar sense el seu sisè podi. El català segueix segon en el Mundial, però es despenja a 34 punts del lideratge de Quartararo.

Una diferència que no preocupa el de Granollers. “Falten molts

“El problema no són els 34 punts que em treu, sinó que en Fabio és més ràpid que jo”, admet Aleix Espargaró

punts en joc, sé que estic a trenta i tants, però si ell cau a Assen i jo faig primer o segon, te’n vas de vacances a 10 punts, que no és res... El problema no és aquest, el problema és que en Fabio és més ràpid que jo; aquesta és la realitat. He de trobar més velocitat, em falta un puntet per lluitar amb en Fabio”, admetia Espargaró, el rival més sòlid del líder francès. ●