La Vanguardia (Català-1ª edició)

Eufòria esportiva a Girona

-

Girona viu hores felices. O, almenys, les viuen els seus aficionats a l’esport. Diumenge els equips de futbol i de bàsquet de la ciutat van pujar a Primera Divisió. Primer va ser el de bàsquet, que va guanyar per 66 a 60 l’Estudiante­s i va aconseguir plaça per a la pròxima temporada a l’ACB, de la qual ha estat absent catorze anys. Després li va arribar el torn al Girona de futbol, que a l’estadi Heliodoro Rodríguez va guanyar per 1-3 el Tenerife, després d’un empat a zero a Montilivi al partit d’anada, i va obtenir el retorn a la categoria reina. La satisfacci­ó dels futboliste­s gironins es va veure multiplica­da pel fet que arribava després de dues grans decepcions, el 2020 i el 2021, quan en semblant circumstàn­cia el Girona va perdre el partit decisiu p er a l’ascens, contra l’Elx i contra el Rayo. El mateix que ahir va guanyar contra el Tenerife.

Aquests dos ascensos han coincidit en el temps, concretame­nt el mateix dia –un 19 de juny per al record–, i presenten altres similituds. Potser la principal és que tots dos equips són exemples d’una gestió moderna, ben diferent de la de tants altres equips que semblen ancorats en models antiquats i no sempre gaire productius.

El Girona de futbol està vinculat al grup del Manchester

City, igual com altres equips en llocs tan dispars com els Estats Units o Austràlia. Això és garantia d’una gestió posada al dia i de la possibilit­at de compartir coneixemen­t i mètodes de treball amb altres formacions. Menció a part mereix l’aportació de cadascuna de les persones que han fet possible l’ascens. Començant per l’entrenador, Míchel, que procedent de Madrid s’ha integrat molt bé a Girona; o de Stuani, el davanter uruguaià i golejador històric de l’entitat, que als 35 anys pot vantar-se dels seus serveis i la seva lleialtat al club, on ha preferit quedar-se malgrat les diverses ofertes que ha rebut.

Al seu torn, el Girona de bàsquet també ha viscut una circumstàn­cia feliç des que Marc Gasol, que fa només tres anys guanyava l’anell de l’NBA amb els Raptors, es va posar al capdavant de l’equip, simultanie­jant tasques de president i de jugador, i infonent un esperit vencedor que aviat va encomanar a tot l’equip.

Els triomfs sobre l’herba o a la pista són responsabi­litat dels jugadors. Però una organitzac­ió moderna, amb coneixemen­t de primera mà del que passa al món, també és un factor decisiu per lluitar amb èxit per la victòria, tal com han fet aquesta temporada els equips de futbol i de bàsquet de Girona. ●

Els ascensos a Primera dels equips de futbol i bàsquet són fruit d’una gestió moderna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain