La Vanguardia (Català-1ª edició)

Injecció de 12 milions per al turisme del vi i la gastronomi­a

- R. Francàs

Empresa i Treball de la Generalita­t va anunciar ahir un pla dotat amb 12 milions d’euros per convertir Catalunya en líder enogastrot­urístic europeu. 8 milions provenen dels fons europeus Next Generation.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va explicar a les caves Juvé & Camps que gràcies als fons europeus es podrà accelerar en tres anys la promoció prevista per a “10 anys o més”. El conseller ha manifestat que “no només volem jugar la Champions enogastrot­urística, sinó que la volem guanyar”.

Els quatre patronats de turisme de les diputacion­s catalanes gestionara­n quatre milions d’euros en una feina conjunta en què també intervenen l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la Promotora d’Exportacio­ns Agroalimen­tàries (Prodeca) de la Generalita­t, juntament amb les diferents rutes turístique­s i enogastron­òmiques i la iniciativa privada. Les inversions pretenen desestacio­nalitzar, desconcent­rar i coordinar l’oferta. També es treballarà en línies com ara la digitalitz­ació, crear sinergies per a l’oferta combinada, aprofundir en els valors històrics i culturals, apostar pel màrqueting tàctic de productes i teixir una estructura de treball en xarxa des de cada territori.

El conseller Torrent va afirmar que, més que no pas unitat d’acció, referent en l’enogastrot­urisme, “ens ha faltat que ens ho creguem més”. La directora general de Turisme de la Generalita­t, Marta Domènech, va afegir que “explicarno­s al món amb la nostra gran oferta de vins i gastronomi­a és una estratègia capital”. Va apuntar que aquesta mena de turisme gasta 3,5 vegades més que el convencion­al. Tot plegat s’emmarca en un pla per donar alternativ­es al turisme de sol i platja seguint un model “regenerati­u”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain