La Vanguardia (Català-1ª edició)

El mal ús de les papereres o deixar un tros d’entrepà augmenten els riscos

-

biental de Catalunya deia que la pandèmia també va alterar els hàbits d’aquests animals, que últimament els rosegadors s’acosten amb més desvergony­iment a les zones sovintejad­es per les persones, que les restriccio­ns a la mobilitat imposades a les persones els van animar a aventurar-se per racons desconegut­s... La veritat és que les gavines i els coloms també van campar al seu aire.

I a sobre la tornada a la normalitat suposa un altre factor de risc. Tarafa i Realp també van voler enviar un missatge als barcelonin­s en aquests moments tan crucials. Perquè en aquesta qüestió, la correspons­abilitat ciutadana també és imprescind­ible. L’ús intensiu de l’espai públic també pot excedir les colònies de rosegadors urbans. En aquesta època de l’any hem de mantenir la ciutat com la pròpia cuina. Més que mai. Qualsevol resta de menjar abandonat no farà cap altra cosa que alimentar les colònies de rosegadors. Un tros d’entrepà al parc de la Ciutadella, restes de pinso per alimentar coloms a la plaça Catalunya, vores de pizza llançades en qualsevol paperera... I la cura del verd urbà també és molt important. Fer servir els parterres com a papereres també és un factor que multiplica els riscos, entre altres costums incívics.

“Per això demanem a la ciutadania que extremi les mesures de precaució i també que comuniqui a l’Ajuntament qualsevol incidència de què tingui coneixemen­t –van prosseguir Tarafa i Realp–. Els tècnics de l’Ajuntament inspeccion­aran el lloc en qüestió, a fi de ponderar la situació, en menys de 48 hores. I després el seguiment de la situació pot prolongar-se durant diverses setmanes si és necessari. Referent a això cal assenyalar que Barcelona no té cap problema de salut pública. Aquest treball és eminentmen­t preventiu”. Afortunada­ment el malestar que produeixen aquestes incidèncie­s dona peu que la comunicaci­ó ciutadana sigui molt fluida. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain