La Vanguardia (Català-1ª edició)

La renovació de la via deixarà sense servei l’L5 entre La Sagrera i El Carmel

- Redacció

La segona fase de les obres de renovació integral de la via de l’L5 del metro de Barcelona obligarà a interrompr­e aquest estiu el servei en una tram de la línia blava. En concret, quedarà sense servei el tram entre les estacions de La Sagrera i Horta, al juliol, i entre La Sagrera i El Carmel, a l’agost.

Entre 19.000 i 23.000 usuaris al juliol i entre 10.000 i 12.000 a l’agost hauran d’optar per rutes alternativ­es aquesta temporada estiuenca. Segons el director de la xarxa de metro, Òscar Playà, la línia estarà en ple funcioname­nt al setembre per a l’inici del curs escolar.

Les estacions tancades per les obres seran Congrés, Maragall Virrei Amat i Vilapicina. S’hi afegirà a l’agost la d’Horta. La tinenta d’alcalde de Mobilitat i presidenta de TMB, Laia Bonet, va aconsellar utilitzar com a alternativ­a al metro les línies de bus V27 o D50. Així mateix, va assegurar que al juliol l’L5 funcionarà amb normalitat entre les estacions de Cornellà i La Sagrera i entre Horta i Vall d’Hebron, i, a l’agost, entre Cornellà i La Sagrera i entre El Carmel i Vall d’Hebron. Bonet va explicar que es reforçaran la resta de les línies de metro fins a un 20% i el servei complement­ari d’autobusos, incloent-hi una llançadora amb vehicles articulats que cobriran el recorregut entre les estacions afectades. A l’agost, autobusos més petits i adaptats a l’orografia de la zona uniran les estacions d’Horta i El Carmel.

La regidora va justificar les obres de renovació d’aquest tram de l’L5 per l’antiguitat, ja que es tracta d’una infraestru­ctura construïda als anys seixanta. Amb la substituci­ó de la via s’espera reduir els problemes d’incidèncie­s i les vibracions, augmentar el nombre i la freqüència de pas dels trens, millorar el confort dels viatgers i compatibil­itzar millor el servei amb el mantenimen­t. La renovació de l’L5 entre les estacions de Verdaguer i Horta suposa una inversió de 15 milions d’euros en total. ●

 ?? MaIé EspiIosa ?? Andana de La Sagrera, estació que es mantindrà oberta
MaIé EspiIosa Andana de La Sagrera, estació que es mantindrà oberta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain