La Vanguardia (Català-1ª edició)

Consulta popular per al disseny del nou Pont del Petroli de Badalona

Els badalonins de més de 16 anys podran votar una de les dues opcions i el resultat serà vinculant

- Fede Cedó

Dos dissenys que alteren significat­ivament l’aspecte original del Pont del Petroli de Badalona han estat els escollits per ser votats en el procés vinculant de participac­ió ciutadana que s’acabarà el 27 de juny i en què podran participar els badalonins de més de 16 anys.

Les votacions es faran telemàtica­ment o mitjançant codis

QR a través del web municipal i publicitat institucio­nal i de manera presencial dissabte vinent al costat de l’emblemàtic­a estructura.

Una vegada que els tècnics de l’enginyeria Raventós, contractad­a per redactar el projecte de remodelaci­ó, i els experts del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universita­t Politècnic­a de Catalunya (UPC) els hagin examinat en simulacion­s a escala, els dissenys que se sotmetran a votació són els que tècnicamen­t poden suportar millor l’acció de l’onatge.

La primera opció té una superfície de 132 m2, preveu una construcci­ó de pivots molt semblant a l’existent i al final presenta una plataforma en forma d’anella rodona amb una obertura central de 19 m2 protegida amb una reixa. En el segon disseny la plataforma final, de 130 m2, és quadrangul­ar, suportada per dues grans columnes de dos metres de diàmetre que emergeixen d’una fonamentac­ió submergida.

El cost de l’obra, segons va assenyalar ahir l’alcalde de Badalona, el socialista Rubén Guijarro, serà d’uns 2,3 milions, dels quals l’Ajuntament disposa d’una reserva d’1,5 milions, segons el pacte subscrit amb l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB), que assumirà la resta. “És una inversió clau per protegir el nostre símbol”, va dir el batlle. Les obres podrien començar el segon trimestre del 2023 i s’estima que tinguin una durada de mig any.

Una de les primeres reaccions crítiques al projecte ha estat de

El pont, símbol de Badalona, està tancat des del gener del 2020. Al costat d’aquestes línies, les dues opcions sotmeses a votació

Xavier García Albiol, exalcalde. “És una ocurrència que significa destrossar un símbol de la ciutat”, ha afirmat. El dirigent del PP reclama que “el nou projecte sigui el més fidel possible al disseny original adaptant-lo a les necessitat­s tècniques”.

El Pont del Petroli va quedar molt afectat el gener del 2020 a causa del temporal Gloria. El viaducte va patir danys a l’estructura i va desaparèix­er el tram final de passarel·la que s’uneix a la plataforma final, que també va quedar molt afectada. ●

 ?? César Rangel ?? Tancat
César Rangel Tancat
 ?? LV ??
LV
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain