La Vanguardia (Català-1ª edició)

El príncep Guillem canta els quaranta

Els ducs de Cambridge i els seus fills són el millor actiu de la corona britànica

- Mariángel Alcázar

Guillem d’Anglaterra, duc de Cambridge, segon en l’ordre successori al tron del Regne Unit, fa avui 40 anys. El nen que va enlluernar els britànics als anys vuitanta i que va commoure el món quan amb només 15 anys va escortar el fèretre amb les restes de la seva mare, Diana de Gal·les, és ara un senyor calb que, amb la seva esposa, Caterina de Cambridge, i els seus tres fills, Jordi, Carlota i Lluís, s’ha convertit en l’actiu més important de la corona britànica.

El 21 de juny del 1982, onze mesos després del fastuós casament dels seus pares, Carles i Diana, va arribar al món, i l’endemà, en braços de la seva mare, que portava el seu icònic vestit verd amb llunes blanques, va aparèixer en públic per primera vegada a les portes de l’hospital Saint Mary de Londres.

Malgrat que Diana va intentar donar als seus fills una vida normal, el cert és que tots dos van anar creixent amb milions d’espectador­s. Des de les escenes familiars, cada cop més tenses, fins a les seves curses col·legials i els dies de parc d’atraccions, la seva vida es va anar retransme

Guillem i Caterina al balcó del palau de Buckingham amb els seus fills, Jordi, Carlota i Lluís

Els prínceps de Gal·les amb el seu fill Guillem sortint de l’hospital on va néi$er, el %& de 'un( del &)*% tent fins al trist moment del comiat de la seva mare. La imatge de Guillem i Enric va commociona­r el món.

Els nens van anar creixent com una pinya, encara que Guillem es va anar adaptant al seu futur com a hereu i es va anar acomodant a la família paterna, mentre que Enric va acabar heretant el ressentime­nt de Diana als Windsor. Completame­nt in

El fill gran de Carles i Diana viu com una traïció la sortida de la cort del seu germà Enric

tegrat al sistema, Guillem, després d’estudiar a Eton, va fer formació militar abans de matricular-se a la universita­t escocesa de Saint Andrew, on va conèixer Kate Middleton. Després de més de sis anys de relació, que va incloure una ruptura, la parella es va casar el 29 d’abril del 2011. Convertits en ducs de Cambridge, Guillem i Caterina han aportat tres fills, Jordi , Carlota i Lluís, i modernitat, dins d’un ordre, a la corona britànica.

El conflicte amb el seu germà, Enric, sembla que és l’única preocupaci­ó de Guillem. El germà gran no ha entès mai el rampell d’Enric per Meghan Markle, i encara menys que, seguint la línia de Diana, arremetés contra els Windsor i repetís, d’alguna manera, la traïció del duc de Windsor. Tenint en compte que van ser carn i ungla durant la infantesa i la joventut, Guillem esperava del seu germà un aliat i un suport en el seu camí al tron i quan, després de la seva àvia i el seu pare, fos proclamat rei, però la distància entre ells sembla insalvable, almenys en el pla públic.

La longevitat d’Elisabet II i la provecta edat de Carles de Gal·les han convertit els Cambridge en una espècie de reis sense corona amb un estudiat protagonis­me de què Buckingham treu el màxim profit. Fins i tot el príncep de Gal·les sembla satisfet del paper de ser únicament el nexe entre Elisabet II i qui està cridat a ser Guillem V d’Anglaterra. ●

 ?? DANIEL LEAL / AFP ?? Pare de famíl a
Pr m    !
DANIEL LEAL / AFP Pare de famíl a Pr m !
 ?? John Redman / AP ??
John Redman / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain