La Vanguardia (Català-1ª edició)

Guanyadora del programa ‘Eufòria’ de TV3

Mariona Escoda

-

És una bogeria i d’aquelles coses que semblen una fita impossible per a qualsevol artista. Gràcies a aquests concerts, i que encara hem de començar amb els assajos, no estic tenint tanta sensació de ruptura amb el programa com m’hauria imaginat. És bo, perquè és com una baixada més suau, no tan pronunciad­a. Com que tinc un ritme molt frenètic, la veritat és que no tinc gaire temps per pensar.

S’ha plantejat d’anar a un profession­al per gestionar aquest vaivé emocional?

Fa una mica més d’un any que faig una teràpia a què vaig anar per temes personals i que he aprofitat durant el programa per tenir trobades amb la meva psicòloga; m’ha estat de gran utilitat. El meu cercle pròxim també m’ha ajudat molt: la meva família, amics, el meu xicot... Són la xarxa

La Vanguardia

que em permet tocar de peus a terra i m’ajuden a agafar perspectiv­a i a saber relativitz­ar. Soc una persona que m’agrada portar un ritme de vida frenètic perquè si paro m’avorreixo i sento que em falta alguna cosa. Continuaré amb la teràpia, perquè crec que és una cosa molt necessària.

A diferència d’altres concursos musicals, no estaven tancats en cap acadèmia, però sí que eren conscients de tot el que s’anava comentant sobre vostès... L’ha afectada?

Hi ha una part positiva, que és poder veure tot el suport que he tingut, com el que ha passat al meu poble, Valls, que ha estat una bogeria i un gran orgull per a mi. Tot això m’ha donat molts ànims, malgrat que sí que és cert que hi ha la part negativa de veure que hi ha gent que et critica sense saber res de tu ni amb cap criteri. Aquí l’aprenentat­ge ha estat saber quin és el teu valor i evitar que se’t desmunti l’autoestima i autopercep­ció. És molt complicat trobar aquest equilibri en una societat que no promou aquestes coses.

De totes les lliçons i consells que ha rebut, amb què es queda?

M’han marcat molts consells i elogis, fins i tot dels membres del jurat, però el meu principal aprenentat­ge en el programa ha estat sortir de la meva zona de confort. Abans no m’atrevia a fer coses noves, perquè pensava que no n’era capaç o que no les faria bé, i Eufòria m’ha forçat a sortir d’aquesta zona de confort i m’ha ajudat a veure que podia defensar molts estils, que crec que es una cosa que s’ha pogut veure al programa.

Com a consumidor­a de TV3, s’esperava un programa tan ben executat i produït com aquest?

No havia vist mai una cosa així a la cadena i és normal que l’espectador s’hi hagi enganxat. Suposo que a mi no m’ha sorprès tant perquè ho he vist des de dins, però s’ha fet una feina brutal.

Vostè, a més, estava amb exàmens finals de tercer de Logopèdia...

Les últimes quatre setmanes em van coincidir amb exàmens finals. M’agrada que em donin canya! (Riu). És un esforç mental molt dur, però la satisfacci­ó i el descans posterior compensave­n moltíssim. ●

 ?? Mané Espinosa ?? La Mariona fotografia­da per a
Mané Espinosa La Mariona fotografia­da per a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain