La Vanguardia (Català-1ª edició)

Revlon obté del jutge de fallides via lliure a un crèdit de 375 milions

- Franc sc P ir n

A Revlon se li ha descolorit el pintallavi­s. L’efecte de les mascaretes contra la pandèmia, pel qual moltes dones es van despreocup­ar del seu aspecte, ha provocat que la recuperaci­ó del sector de la cosmètica s’hagi alentit més del previst.

Així doncs, aquest gegant del glamur, una de les icones de la bellesa amb més història, es va veure obligat a presentar un concurs de creditors en un tribunal de fallides de Nova York per reorganitz­ar el deute, d’uns 3.500 milions de dòlars, sota el denominat capítol 11, i poder continuar operant.

El jutge David Jones va aprovar de manera provisiona­l el préstec de 375 milions proposat per Revlon, després del testimoni que l’empresa disposava de només sis milions en efectiu i les dificultat­s que afrontava per complir amb les comandes dels clients minoristes.

Aquests fons s’haurien de fer servir per apuntalar els problemes a la cadena de subministr­aments que pateix la marca i que posarien en perill les vendes del mercat de cosmètics d’aquesta firma en la potent temporada de Nadal. D’aquesta quantitat, 300 milions es faran servir en operacions diàries, i 75 serviran per pagar deutes a subsidiàri­es estrangere­s que no formen part del concurs de creditors als EUA.

La companyia espera rebre un total de 575 milions en finançamen­t per al seu cas concursal. Els 200 milions restants els sol·licitarà en una altra audiència davant el tribunal prevista per al juliol. En la documentac­ió, Revlon no atribueix la seva caiguda a la pèrdua de clientela, sinó a la incapacita­t de servir la demanda dels seus productes per “la incapacita­t d’obtenir un subministr­ament suficient i regular de matèries primeres”.

Robert Caruso, cap de l’oficina de reestructu­ració del deute, va explicar al jutge Jones que l’empresa actualment podia complir amb un 70% de les comandes sense

La icona del sector de la cosmètica atribueix les dificultat­s financeres als problemes en la cadena de subministr­aments

retards o cancel·lacions, comparat amb un 90%-95% habitual en aquesta indústria. “Si no som capaços d’aconseguir diners, restaurar la cadena de subministr­ament i servir els clients, farem molt mal al negoci”, va avisar.

Fundada el 1933 i cotitzada a la borsa de Nova York, Revlon està en mans del multimilio­nari Ron Perelman. Malgrat la seva versió, els analistes diuen que la marca té problemes en un món de xarxes socials i influencer­s. ●

 ?? NN   C! Y " #e$ter% ?? Revlon cotitza a Wall Street
NN C! Y " #e$ter% Revlon cotitza a Wall Street

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain