La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les tropes ucraïneses es retiren de Severodone­tsk per no quedar encerclade­s

-

Cop dur per a la resistènci­a d’Ucraïna. Després d’un mes de setge amb combats a peu de carrer i bombardejo­s sobre Severodone­tsk, l’exèrcit ucraïnès ha ordenat a les seves tropes que es retirin d’aquesta ciutat clau per al control de la província de Luhansk i de tota la regió oriental del Donbass.

El governador de Luhansk, Serhí Gaidai, va anunciar divendres que les tropes ucraïneses “ja han rebut l’ordre” de retirarse de Severodone­tsk, a les portes de la qual van arribar les forces russes i prorusses el 26 de maig. “Ja no té sentit quedarse en posicions que han estat bombardeja­des constantme­nt durant mesos”, va afegir. La ciutat ha quedat “gairebé reduïda a runa” pels continus bombardejo­s, va dir. “Tota la infraestru­ctura essencial ha estat destruïda. Un 90% de la ciutat està feta malbé, un 80% de les cases s’hauran de destruir”, va informar.

Kíiv ja només controlava la planta industrial d’Azot a la ciutat administra­tiva de Luhansk, on es refugien més de 500 civils i un nombre indetermin­at de defensors ucraïnesos. Els prorussos creuen que hi ha uns 2.500 soldats i combatents es

Lissitxans­k és ara l’última gran ciutat de la província sota control de les tropes de Kíiv

trangers a la planta química. El governador de Luhansk no ha detallat quan ni com els soldats es retiraran de Severodone­tsk, ni quin és el nombre.

Com temien els ucraïnesos quan es van haver de retirar d’una autopista propera a Lissitxans­k per temor de ser encerclats, les tropes prorusses de l’autoprocla­mada república de Luhansk (només reconeguda per Moscou) han pres al llarg de les últimes hores tres localitats més a prop de Lissitxans­k, que ara és l’última gran ciutat de la província sota control de Kíiv. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain