La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP acusa el PSOE de “trencar els ponts”, però no tanca la negociació

- EVrmen del Riego

El PP no trencarà la negociació per plaure al PSOE, que considera acabada d’iniciar, per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Tot i això, considera que la presentaci­ó per part dels socialiste­s “de forma unilateral i sense avisar” d’una proposició de llei per tornar a l’òrgan de govern dels jutges la possibilit­at de nomenar magistrats del Tribunal Constituci­onal suposa “trencar els ponts de negociació”.

Així ho va dir el president popular, Alberto Núñez Feijóo, ahir en una entrevista a Telecinco. Malgrat això, el PP assegura que continua tenint la porta oberta per negociar i espera una trucada que el ministre de la Presidènci­a, Félix Bolaños, es va comprometr­e a fer aquesta setmana, i que ahir encara no havia fet.

El PP no va amagava el malestar per la “nova maniobra del PSOE”, de què els populars treuen diverses conclusion­s. La primera, “que al Govern no li interessa renovar el Consell” i que ara “té pressa per renovar el Tribunal Constituci­onal, per controlar-lo”, va assegurar Feijóo. I la segona és que el PSOE, sobretot, no vol acordar res amb ells, una cosa que a la direcció del PP es veu com una estratègia per tractar que qualli el missatge que el partit és el mateix de sempre, el de Pablo Casado, que cada vegada que hi havia una situació semblant, el primer que feia era trencar les negociacio­ns. “El PP no les trencarà”, reiteren.

Després de les eleccions d’Andalusia, l’interlocut­or del PP durant la negociació, Esteban González Pons, es va posar en contacte amb el ministre de la Presidènci­a, Félix Bolaños, que va dir que li trucaria aquesta setmana. Ahir, amb la proposta de modificaci­ó damunt la taula, encara no ho havia fet, segons aquestes fonts.

El que no farà el PP és canviar l’alternativ­a que havia plantejat per negociar la renovació del CGPJ. Aquesta incloïa, a més d’un acord per modificar, en el futur, la forma d’elecció dels vocals del Consell, la modificaci­ó de la llei que el regula per tornar-li les competènci­es que li va treure mitjançant l’última reforma pactada amb Unides Podem, l’any passat, que li impedeix de nomenar magistrats si està en funcions, però no només del Constituci­onal, sinó també del Tribunal Suprem i dels tribunals superiors”. ●

 ?? Ta ek / EFE ?? Alberto Núñez Feijóo dijous a Brussel·les
Ta ek / EFE Alberto Núñez Feijóo dijous a Brussel·les

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain