La Vanguardia (Català-1ª edició)

Presidenta del grup parlamenta­ri d’En Comú Podem al Parlament

Jéssica Albiach

-

El més important és per fer què. Per dur a terme macroproje­ctes no podran comptar amb nosaltres, però per millorar la vida de la gent, sí. El més important quan es parla d’un govern és per fer què.

Com veu el paper que està fent Podem en el projecte de Yolanda Diaz?

Yolanda obrirà una nova etapa política i en la manera de fer-la

Podem i Yolanda Díaz “Cal aprendre de les experiènci­es, però hi serem tots els partits i molta gent”

Mónica Oltra “Ha decidit posar el pacte del Botànic per sobre; es demostrarà la seva innocència”

que va més enllà dels partits, i amb el paper que té al Govern central està demostrant que sap gestionar i transforma­r. A partir d’aquí, totes sumem, no només els partits. I Unides Podem i En Comú Podem estem d’acord en el que és essencial.

Si Podem no dona suport a Yolanda Díaz pot passar com a Andalusia, que la divisió passi factura.

Cal aprendre de les experiènci­es. Però hi serem tots els partits i molta gent que se sent interpel·lada i que trobarà el seu lloc en una plataforma ciutadana més àmplia.

La missió és recosir l’espai a l’esquerra del PSOE o fer una manta nova?

No hem vingut a ser l’esquerra de ningú, sinó a plantejar un projecte de país que il·lusioni, inclusiu i modern. Necessitem una alternativ­a de país a la que vol oferir el PP.

Part de l’estratègia s’ha ensorrat per la dimissió de Mónica Oltra?

La Mónica ha estat víctima d’una campanya brutal de l’extrema dreta, però ha decidit que la continuïta­t del Botànic és més important, mentre l’emèrit o Rajoy segueixen fent amb total impunitat. No som com ells i estic convençuda que es demostrarà la seva innocència.

Per què creu que al Govern central no li rendeix tanta feina?

Ens ha tocat governar en moments molt complexos. La gent ho està passant malament i és normal que hi hagi una certa desafecció, però encara queda un any i mig de legislatur­a per complir els acords de la coalició i se’n veuran els fruits. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain