La Vanguardia (Català-1ª edició)

Goodman creix amb naus multiplant­a a Catalunya

Nous projectes a Montcada i Reixac i Barberà del Vallès

- Rosa Salvador

El grup Goodman aposta per créixer a Catalunya amb naus logístique­s multiplant­a, segons va explicar el seu director per a Espanya, Ignacio García Cuenca. El grup ja disposa d’una nau d’aquest tipus a Molins de Rei i ha acabat les obres d’una altra de semblant a Castellbis­bal. “Tenim sòl a Montcada i Reixac i Barberà del Vallès i el nostre propòsit és també promoure-hi en vertical”, va assenyalar García Cuenca. La firma ha presentat també una proposta que combina l’activitat industrial i logística en vertical per als terrenys de Nissan a la Zona Franca que preveu una inversió de 550 milions d’euros.

Goodman és un grup australià present en 14 països i amb actius per valor de 38.600 milions d’euros. A Espanya el grup és a Madrid, on té dues naus i sòls en promoció, i a Catalunya, on compta amb 12 plataforme­s amb 288.000 m2 de superfície. Entre els clients de les seves plataforme­s catalanes hi ha Amazon, Decathlon, Mercadona, Bergé Logística i DSV.

García Cuenca va explicar que el principal problema del grup per créixer a Catalunya és la falta de sòl, especialme­nt a l’entorn de les ciutats, que és on necessiten ser els operadors de serveis de comerç electrònic perquè els clients cada vegada volen terminis de lliurament més curts. “Aquesta necessitat de proximitat anirà a més: s’estima que les vendes en línia creixeran un altre 30% a Espanya fins al 2026, però és que a més les empreses estan disparant la compra en línia com a sistema per proveir-se i es preveu que això suposi fins a un 80% de les seves compres”, va assegurar.

Les naus catalanes de Goodman han estat pioneres a Espanya en logística multiplant­a, uns edificis que funcionen amb èxit a Àsia i els Estats Units des de fa anys. “Els dissenys encareixen la construcci­ó –va reconèixer–, però permeten reduir un 30% el consum de sòl, per la qual cosa tenen tot el sentit a l’entorn de les grans ciutats, on el terreny és molt escàs i car”, va assegurar.

García Cuenca va explicar que el grup ha desenvolup­at un model d’edificació en vertical que permet que diversos clients operin en una nau de manera independen­t. Per això, va explicar, ha treballat conjuntame­nt amb el cos de bombers de la Generalita­t per establir uns criteris tècnics per als projectes, que permetin que obtinguin l’autoritzac­ió administra­tiva de la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalita­t. L’empresa, a més a més, planifica el projecte amb les autoritats locals. “Ara mateix tenim un gran avantatge competitiu, perquè som els únics que sabem com ferho”, va concloure. ●

La firma australian­a és pionera a Espanya i ha desenvolup­at un model adaptat a la regulació local

 ?? LV ?? Nau logística multiplant­a promoguda per Goodman a Castellbis­bal
LV Nau logística multiplant­a promoguda per Goodman a Castellbis­bal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain