La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’àtic del Mandarin superarà els 40 milions

Després d’una inversió de 160 milions, KKH Property Investors espera culminar la venda dels 34 pisos de luxe abans de finals d’any

- Sara Sans

Com més alt és el pis, més car el metre quadrat. De moment, la mitjana surt a uns 30.000 euros, però en una de les residèncie­s ja venudes el metre quadrat s’ha pagat a gairebé 45.000 euros. Per a l’àtic dúplex, de 580 metres quadrats, dalt de la torre de 20 pisos del Mandarin Residences, hi ha llista d’espera. “Escoltem ofertes de a partir de 40 milions”, manté Josep Maria Farré, fundador de KKH Property Investors, la companyia que ha desenvolup­at el complex residencia­l de luxe més car de Barcelona i de la resta del país en una de les cantonades del passeig de Gràcia amb la Diagonal.

El projecte ha suposat una inversió de 160 milions que KKH espera més que recuperar amb la venda de les 34 residèncie­s, quatre de les quals – als pisos 17, 18, 19 i 20– àtics. Una quinzena ja estan venudes i la companyia espera culminar la comerciali­tzació abans de final d’any. “Els preus són molt superiors als del mercat per la qualitat del disseny, els materials i l’execució i per la localitzac­ió, que és única i irrepetibl­e”, afegeix Farré. La majoria dels pisos tenen una vista immillorab­le de 360 graus sobre la ciutat. Des del Tibidabo, seguint tota la línia de mar i fins a Montjuïc i sense cap edifici al voltant.

A la planta 16 s’hi acaba d’habilitar el pis de mostra. “Fins ara tot ho hem venut sobre plànol, però hi ha gent que vol venir”. Tant és així que “centenars” de potencials clients esperen torn, diu Farré. Pocs pisos repeteixen estructura: n’hi ha d’una, dues i tres habitacion­s i oscil·len entre els 120 i els 500 m2 d’una planta sencera. L’àtic dúplex suma 80 m2 més i és l’únic pis que no està acabat perquè el futur comprador pugui distribuir-lo i rematar-lo al seu gust.

Al pis de mostra, el Tibidabo treu el cap per la cuina, una de les àmplies finestres del menjador emmarca el passeig de Gràcia i una altra la Sagrada Família. Des del balcó es veu la piscina i el jardí, ubicada dalt de la Casa Seat i connectada amb l’edifici per una passarel·la. A la planta sisena, la Planta Club, s’hi han ubicat tots els serveis comuns per als futurs propietari­s, tots gestionats per Mandarin Oriental. Hi ha sales de reunions, una sala de lectura, el gimnàs amb vistes, la sauna i els vestidors.

“Viure aquí serà el més semblant a viure en un hotel de cinc estrelles”, explica Miriam Tirado, directora del complex residencia­l, que comptarà amb un equip de 25 persones. Els propietari­s tindran el servei de mantenimen­t, seguretat, consergeri­a les 24 hores i la Planta Club a la seva disposició, accés privilegia­t a tots els Mandarin Oriental del món i tota mena de serveis a la carta: per organitzar un sopar, una festa, adquirir flors, disposar d’un xef, rebre la compra o contractar cuidadors per a nens i animals de companyia.

Les obres de l’edifici, dissenyat per l’espanyol Carlos Ferrater, Premi Nacional d’Arquitectu­ra, van acabar fa uns mesos i la decoració ha anat a càrrec de l’estudi de Londres Muza Lab. KKH va comprar l’edifici el 2014 quan encara eren oficines del Deutsche Bank amb la intenció de reconverti­r-lo en hotel de luxe. Tot i això, amb el canvi de govern municipal, el Four Seasons va acabar obrint a Madrid i els promotors van reformular el projecte partint l’edifici, que tenia forma de L en dos: la Casa Seat i les Residèncie­s Mandarin. ●

El preu mitjà del metre quadrat d’aquestes llars són 30.000 euros, però ja s’han fet vendes de gairebé 45.000 euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain