La Vanguardia (Català-1ª edició)

Childress torna a dirigir l’OBC al festival Mozart Nits d’Estiu

Kian Soltani, Nicola Benedetti i Iúlia Léjneva, solistes al cicle

- MARIA VIDAL TRILLA

El festival Mozart Nits d’Estiu arriba a la segona edició amb grans noms actuals de la música clàssica. El violoncel·lista Kian Soltani, la violinista Nicola Benedetti i la soprano Iúlia Léjneva són els solistes que encapçalar­an els tres concerts programats a L’Auditori barceloní i el Palau de la Música Catalana entre el 30 de juny i el 16 de juliol. La britànica Stephanie Childress, el francès Lionel Bringuier i el català Dani Espasa dirigiran les interpreta­cions que protagonit­zarà l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

“Crec que una de les coses que realment aprenc d’aquesta orquestra és que estan molt units”, va apuntar Childress ahir a la presentaci­ó del festival. “Cal trobar persones que realment vulguin jugar juntes i que hi siguin per jugar juntes”, va testificar. Amb poc més de 20 anys, és una de les batutes emergents més destacades del panorama internacio­nal, i es torna a posar al capdavant de l’OBC després de la seva exitosa gira per Catalunya, aquesta mateixa temporada. “Hem tingut la sort de poder reconvidar-la a L’Auditori per dirigir Mozart”, va revelar Robert Brufau, director de la sala. La jove serà l’encarregad­a d’obrir el festival Mozart Nits d’Estiu aquest dijous, 30 de juny, amb dues de les simfonies més conegudes del geni de Salzburg, la dramàtica Simfonia núm. 25 i la contundent Simfonia núm. 38. Entremig sonaran el Concert per a violoncel en do, de Haydn, i Lieux retrouvés, del compositor britànic Thomas Adès, totes dues amb el violoncel de Kian Soltani com a protagonis­ta.

El cicle continuarà el dijous 7 de juliol amb el violinista Nicola Benedetti interpreta­nt Concert per a violí núm. 3, amb què Mozart va revolucion­ar el gènere amb 19 anys. En aquest cas, Lionel Bringuier serà el director d’una vetllada on també es tocaran l’obra Adagio i fuga per a cordes del compositor austríac i la

Quarta simfonia de Beethoven.

La tercera i última cita del festival estival tindrà lloc el 16 de juliol al Palau de la Música. En aquest concert, la soprano Iúlia Léjneva torna a la programaci­ó dels auditoris catalans per cantar àries de concert i òpera de Mozart, com Ch’io mi scordi di te? o Parto, ma tu ben mio. Serà sota direcció de Dani Espasa, “una de les batutes més experiment­ades en el terreny de la música antiga i del classicism­e”, segons va precisar Brufau. La solista interpreta­rà, amb l’OBC, una selecció d’àries d’opera Orfeo ed Euridice, de Christoph Willibald Gluck. El recital es completarà amb el ballet pantomima en tres actes Don Juan i l’obertura d’Idomeneo.

Amb aquesta programaci­ó, el festival Mozart Nits d’Estiu vol “posar en relleu l’obra del compositor de Salzburg, així com explorar la connexió amb els seus contempora­nis i els autors que s’han inspirat en la seva música”. “Ens permet fer una incursió als repertoris clàssics amb l’Orquestra”, va afegir el director de L’Auditori. Robert Brufau va recordar que l’activitat de l’OBC no s’acaba amb aquest cicle, sinó que serà present al Grec, on oferirà La cançó de la Terra, de Mahler, amb visuals d’Alba G. Corral. ●

L’Auditori i el Palau de la Música acolliran tres concerts del 30 de juny al 16 de juliol

 ?? Bar elonÀ BlexhlGl OrchiÀara ?? La directora britànica obrirà el certamen amb el violoncel·lista Kian Soltani
Bar elonÀ BlexhlGl OrchiÀara La directora britànica obrirà el certamen amb el violoncel·lista Kian Soltani

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain