La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Festival de Música Antiga dels Pirineus s’expandeix a 38 municipis i arriba fins a Menorca

- M.V.T

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) torna amb una 11a edició carregada de novetats. El cicle, que s’estendrà de l’1 de juliol al 23 d’agost, inundarà de música 38 localitats, cinc més que l’últim any. En total, s’han programat 55 concerts que tindran lloc al Pirineu català, andorrà i de la Catalunya del Nord, un territori que també incrementa la seva presència i acull quatre actuacions. D’altra banda, les illes Balears seran el territori convidat d’una edició que inaugurarà MUSIca ALcheMIca, amb la violinista Lina Tur Bonet al capdavant, que interpreta­rà La Bellezza a la catedral de la Seu d’Urgell. Les altres actuacions amb segell balear són La música religiosa de Johan Sebastian Bach: Les cantates, d’Acadèmia 1830, i Pastura Non Trovo: La força del barroc italià, de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, que estarà dirigida per Dani Espasa.

Una altra de les novetats del FeMAP són els Concerts amb Gust, que combinaran música en directe amb una degustació de productes de la gastronomi­a pirinenca. “Som un festival que va més enllà de la música”, va defensar ahir el seu director, Josep Maria Dutrèn. “Tenim una obsessió per contribuir en el desenvolup­ament del territori”, va reiterar. Així mateix, va afirmar que esperen “recuperar el públic i els ingressos del 2019”, l’últim any que el FeMAP es va poder celebrar amb normalitat i va aplegar més de 5.500 assistents. Una xifra que s’ha de posar en perspectiv­a, ja que la població total dels 38 municipis és de 105.000 habitants i molts dels concerts que pengen el sold out se celebren en espais petits, com ara esglésies.

Dutrèn també va constatar que hi ha “molta presència d’artistes catalans, un 50% com a mínim” entre els 21 solistes i grups musicals que participar­an en aquesta edició. Alguns d’ells són Ensemble Alfonsí, que interpreta­rà Instrument­s per lloar Santa Maria, amb obres d’Alfons X, o Ensemble Lisboa 1740, que clausurarà el FeMAP 2022 amb Missa Regalis, una coproducci­ó pròpia juntament amb el Festival de Pasqua de Cervera. ●

El FeMAP estrena el cicle Concerts amb Gust, que incorporen gastronomi­a pirinenca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain