La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t porta la poesia i la cançó catalanes a Madrid amb el festival Veu

- R dacció

“Espanya necessita coneixe’ns i estimar-nos més, conèixer i estimar més la llengua i la cultura catalanes”, va assegurar ahir Ester Capella, la delegada de la Generalita­t a Madrid. I per aconseguir-ho el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna i els jardins de la delegació al carrer d’Alcalá de Madrid acolliran els pròxims mesos un festival anomenat Veu que vol simbolitza­r la nova etapa de la institució i, sobretot, va assenyalar Capella, “fer presents la llengua i la cultura catalanes a Madrid”.

Per aconseguir-ho, el festival, comissaria­t per Marta Rovira Martínez i Sebastià Portell, obrirà el dia 8 amb un concert de Maria del Mar Bonet i el poeta Biel Mesquida, acompanyat­s del músic Dani Espasa, titulat Germans de la rosa i el foc, amb poemes de Palau i Fabre i Rosselló-Pòrcel.

Serà l’arrencada d’un festival –gratuït, amb inscripció en línia– que presentarà, ja al setembre, Roger Mas, i que fins al 15 de desembre, quan tancarà amb el grup musical Marala en l’únic concert al veí Círculo de Bellas Artes, permetrà escoltar a Madrid Lídia Pujol amb el poeta Elies Barberà, el jazz poètic de Berta Sala amb versos de Sebastià Alzamora, Antònia Vicens o Blanca Llum Vidal, el pianista Josep Maria Balanyà amb la poeta Odile Arqué o el duet d’electrovèr­sia Jansky amb quatre potents veus joves del panorama poètic actual: Pol Guasch, Raquel Santanera, Oriol Sauleda i Maria Sevilla.

Capella va subratllar que volen amb el Festival Veu que Madrid, “com a capital espanyola i europea que és, sigui una ciutat que aculli la llengua i la cultura catalanes com a expressió de la riquesa de la cultura peninsular, com un referent pròxim i com una proposta de diàleg intercultu­ral hispànica, mediterràn­ia i europea”. “Volem mostrar a Madrid, aquest gran aparador internacio­nal, el millor que tenim i seduir, fer gaudir amb el que ens agrada, ens representa i ens defineix com a nació”, va remarcar, en una nova etapa que, va concloure, “vol desenvolup­ar i assumir nous reptes, entre els més importants la difusió de la llengua i la cultura catalanes”. ●

 ?? JUAN MIGUEL MOcALES ?? Maria del Mar Bonet obrirà el Veu
JUAN MIGUEL MOcALES Maria del Mar Bonet obrirà el Veu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain