La Vanguardia (Català-1ª edició)

Abacus ven la seva central logística per 31 milions

Pictet ha comprat l’actiu, que continuarà ocupant la cooperativ­a

- Maite Gutiérrez

La cooperativ­a Abacus ha arribat a un acord amb el grup Pictet i el seu soci local Freo per vendre la seva central logística de Vilanova del Camí per 31 milions d’euros, expliquen fonts del mercat. Es tracta d’una operació de sale&leaseback, amb què Abacus continuarà ocupant les instal·lacions, de 25.000 metres quadrats, en règim de lloguer per un període de 17 anys, i set són d’obligat compliment.

Aquest procés de venda arriba en un moment decisiu per a Abacus, just un any després de la fusió amb Som i quan el pla traçat després de la integració comença a agafar velocitat. Els ingressos obtinguts permeten a la cooperativ­a reforçar el seu balanç per fer davant les inversions previstes en digitalitz­ació i producció de continguts educatius i audiovisua­ls en català – també pel·lícules–, el principal pilar de la seva nova estratègia.

El desenvolup­ament d’aquests productes és costós, i amb l’operació Abacus guanya tranquil·litat financera. La millora de la seva plataforma digital, amb un procés de consulta i compra més àgil per a l’usuari, és un altre dels seus grans objectius.

Una altra part més petita de la inversió –al voltant d’un milió d’euros– anirà destinada a la reforma de la seva xarxa de 48 botigues. La cooperativ­a vol especialit­zar vint botigues en una línia de producte determinad­a, que seguirà el model que ja ha implantat al seu comerç del carrer Còrsega de Barcelona. El nombre de botigues es mantindrà estable, sense obertures o tancaments en cartera.

L’any passat Abacus i Som van aprovar la seva fusió després de dos anys de negociacio­ns. La cooperativ­a resultant, presidida per Maravillas Rojo, controla totes les fases de la indústria de continguts educatius i culturals, des de la creació de productes fins a la comerciali­tzació i distribuci­ó, tant digital com física. Abacus aportava una xarxa de 48 establimen­ts a Catalunya, València i les Balears, a més de la seva botiga en línia. Som incorporav­a la creació de continguts amb capçaleres, com ara Sàpiens i diverses editorials. Ara, passada la pandèmia i el procés d’integració, encara una nova fase en el seu pla de negoci.

Les previsions econòmique­s per a aquest exercici són així mateix positives. El 2021 la cooperativ­a va facturar 90 milions d’euros, un 10,5% més que el 2020. Aquest 2022, encara sense tenir en compte la plusvàlua de la venda de la central logística, espera augmentar vendes i obtenir beneficis. ●

La vaga dels tripulants de ■ cabina de Ryanair va obligar a cancel·lar 54 vols amb origen o destinació a Espanya fins ahir a les 20 hores, segons van explicar els sindicats convocants, USO i Sitcpla. A més, l’operativa de l’aerolínia va patir 308 retards. Els aeroports més

El grup reforça així el balanç per al seu pla estratègic, centrat en els continguts educatius i audiovisua­ls

La vaga a l’aerolínia obliga a cancel·lar vols als aeroports del Prat i Màlaga

afectats per les cancel·lacions van ser Màlaga, amb 26 vols cancel·lats entre sortides i arribades, i el de Barcelona, amb 19. Desenes de passatgers van haver de canviar els vols. Avui continua la vaga, a què s’afegirà EasyJet. Ryanair va xifrar en un 3% els vols afectats. / Redacció

 ?? OSCAR RODBAG ?? Central logística d’Abacus a Vilanova del Camí
OSCAR RODBAG Central logística d’Abacus a Vilanova del Camí
 ?? LLUIS GENE   AF ?? Passatgers afectats per la vaga de Ryanair al Prat
LLUIS GENE AF Passatgers afectats per la vaga de Ryanair al Prat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain