La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pujol defensa la innocència de la “majoria” dels seus fills

“Si perdo l’esperança, em moriré”, assenyala l’expresiden­t

- Iñ ki P rdo Torregros

Jordi Pujol “posaria la mà al foc” per la “majoria” dels seus fills, segons va dir ahir quan va abordar la seva situació, amb un judici pendent a l’Audiència Nacional.

En aquest sentit, l’expresiden­t va dir que desconeixi­a si hi va haver corrupció en algun cas. “No ho sé, algú pot fer alguna cosa, la veritat és que no tot ha anat bé. Però per la majoria de la meva família posaria la mà al foc. [...] En general, crec que els meus fills no han prevaricat”, va assenyalar en una entrevista a la Ser.

El fundador de Convergènc­ia, que aquests darrers mesos ha tornat a assistir a actes públics després d’estar-ne allunyat des de la confessió del 2014, creu que hi va haver una operació per intentar perjudicar-lo, a ell i al que representa­va. A més, va revelar que li dol que li diguin corrupte, perquè ell no es va embutxacar “ni una pesseta”. “Esclar que em dol que em diguin corrupte. A mi digueume quan he actuat de manera corrupta”, va etzibar. Pujol va coincidir dijous amb el president Pere Aragonès per primer cop, però no es van saludar.

A l’hora de fer anàlisi política, l’exdirigent va afirmar que l’independen­tisme va cometre l’“error” de no tenir en compte que “Espanya és un país important”, i va assegurar que ell és nacionalis­ta, no pas independen­tista, i que “s’apartava de la idea d’Espanya, tot i que es va incorporar bastant o molt a la política espanyola”.

També va apuntar que el país està trist, i va demanar optimisme. “El país està trist perquè hi ha desori, i políticame­nt és evident que no acabem de funcionar bé”, va asseverar. “Tenim el país desendreça­t. El primer que cal fer és endreçar la casa”.

A l’àmbit personal, l’expresiden­t va dir que no té por de la mort, tot i que sí “respecte”, i va vaticinar que encara pot viure cinc anys més. “No m’estranyari­a que visqués cinc o sis anys més, tot i que em fa una mica de mandra”, va afirmar Pujol. “Visc instal·lat en el dolor, però mantinc l’esperança. Si perdo l’esperança, em moriré”, va revelar en un altre moment.

La nota divertida va arribar quan li van preguntar pel judici que pendent a l’Audiència Nacional, i Pujol va replicar si es referien al “judici final”. ●

El fundador de CDC diu que Catalunya està “trista” i que “no acaba de funcionar bé políticame­nt”

 ?? Àlex Garcia ?? Jordi Pujol i Miquel Roca dijous a l’aula magna de la UB
Àlex Garcia Jordi Pujol i Miquel Roca dijous a l’aula magna de la UB

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain