La Vanguardia (Català-1ª edició)

La verola del mico, amb 1.500 casos a Espanya, ja afecta famílies i nens

- H e

L’altra alerta que més preocupa els responsabl­es sanitaris, a més de la covid, és la de la verola del mico, que continua sense control per les dificultat­s de detectar els contactes dels malalts. Segons les dades de l’últim informe del Ministeri de Sanitat publicat ahir, se n’han notificat 1.196 casos (uns 400 més que dimarts). Però aquestes dades no estan actualitza­des pel retard de les comunitats a l’hora de transmetre la informació al Ministeri. Tot i això, sí que es dona als mitjans de comunicaci­ó. Segons l’últim recompte de casos, les comunitats han confirmat fins ahir més de 1.500 casos, i Madrid és la que més en reporta, 847.

Espanya és un dels països més afectats, juntament amb el Regne Unit i Alemanya (per sobre dels 1.000 casos) i ja s’estén a 31 països europeus amb més de 4.500 casos, va explicar ahir el responsabl­e de l’OMS a la regió europea, Hans Henri P. Kluge, que reconeix que la xifra pot ser més elevada pel retard en la noti

Sanitat demana prudència als 1,5 milions de persones que participen en la setmana de l’Orgull de Madrid

ficació. Kluge ha demanat als governs que intensifiq­uin “els esforços les pròximes setmanes per evitar” que aquest virus es faci endèmic.

Les autoritats sanitàries estan “molt preocupade­s” perquè aquesta verola ja no només afecta homes que tenen sexe amb homes, ja que “s’han informat petits nombres de casos entre membres de la mateixa llar, contactes heterosexu­als i contactes no sexuals, així com entre nens”. A Espanya, almenys, hi ha un nen de 3 anys, inclòs en aquest 7,4% dels casos registrats per contacte estret no sexual.

Sanitat ha contactat amb els organitzad­ors de l’Orgull LGTBI que se celebra aquesta setmana per conscienci­ar els més d’1,5 milions de persones que participar­an en aquestes festes a Madrid. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain