La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tres assassinat­s masclistes en deu dies: l’últim, una jove de 19 anys apunyalada

- Red cció

La dona de 19 anys agredida dijous per la seva exparella a la localitat de Parla va morir ahir al migdia a l’hospital 12 d’octubre de Madrid. La delegada del Govern a Madrid, Mercedes González, va confirmar que es tractava d’un nou assassinat masclista. Pel que sembla, la jove havia trencat la relació amb el seu agressor fa vuit mesos i estava sortint amb una altra persona, fet que provocava la gelosia i la ira de l’ara detingut. Dijous es va presentar al parc de Parla, on es trobava ella, i amb un ganivet li va fer 17 punyalades “amb un gran acarnissam­ent”.

Després del que va passar, la seva exparella, de 20 anys, va ser arrestada, acusat d’intent d’homicidi, i ara ja d’assassinat. Es va ferir amb el mateix ganivet i per això va haver de ser evacuat i custodiat per la policia a l’hospital Puerta de Hierro de Majadahond­a, on va ser operat. Quan es recuperi serà enviat a comissaria i després el jutge li prendrà declaració.

Mercedes González va confirmar que la víctima no estava inscrita al sistema VioGén, ja que no havia fet cap denúncia ni hi havia antecedent­s de violència de gènere.

En espera de confirmaci­ó de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, es tracta de la víctima 24 des de començamen­t d’any i la 1.154 des del 2003, quan van començar a comptabili­tzar-se. La víctima número 23 correspon a una dona de 53 anys, de Dos Hermanas (Sevilla), que va ser trobada morta el 25 de juny i que ahir la Delegació del Govern va confirmar que es tracta d’un crim masclista. A aquestes dues morts cal afegir-hi la d’una altra dona, que el seu cadàver va ser trobat el 21 de juny a Sevilla, al Guadalquiv­ir. La policia va recuperar el cos després que l’exparella confessés el crim. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain