La Vanguardia (Català-1ª edició)

Educació assenyala que la responsabi­litat del centre especial de Mollet és del Consistori

- C rin F rrer s

El desballest­ament de dos mòduls prefabrica­ts al centre d’educació especial Can Vila de Mollet del Vallès, que compromet la continuïta­t de 70 nens amb discapacit­at per al pròxim curs escolar, ha fet emergir un conflicte entre administra­cions.

En vista de l’exigència de l’Ajuntament, que vol que sigui la Generalita­t qui solucioni la qüestió de l’espai, el Departamen­t d’Educació respon que tant la titularita­t de l’escola com de l’activitat educativa és municipal, per la qual cosa la responsabi­litat és del Consistori. “El departamen­t ha posat a disposició de l’Ajuntament de Mollet els seus tècnics per acompanyar-lo i buscar altres espais on ressituar aquests nens”, afirmen fonts de la conselleri­a.

El centre, que originària­ment era una casa de colònies, va passar a ser gestionat per l’Ajuntament el 1991. Es va convertir en centre municipal d’educació especial, tot i que les nòmines van ser assumides per la Generalita­t.

A causa de l’augment de la demanda d’alumnes d’altres municipis, Can Vila es va ampliar el 2002 i el 2015 amb mòduls prefabrica­ts adquirits per la Generalita­t. El 2017, les dues primeres construcci­ons van patir desperfect­es, unes esquerdes que van provocar goteres i que el Consistori no va arreglar completame­nt, segons Educació, cosa que ha causat danys irreversib­les que n’han motivat el desmantell­ament.

El departamen­t insisteix que “no és el titular de l’immoble” i, per tant, no n’és responsabl­e. I tampoc no és responsabl­e de la titularita­t de l’activitat educativa, que és municipal, per la qual cosa l’Ajuntament “ha de fer-se càrrec de l’edifici i del mantenimen­t”, que això “ja se li va recordar el 2017, “però que no ho va fer”. En definitiva, el Consistori

“ha de buscar una solució”.

L’Ajuntament assegura que aquesta institució tampoc no és la propietàri­a de les edificacio­ns i que tenen el document del Registre de la propietat segons el qual la parcel·la i la seva edificació pertanyen a l’institut Incasòl, organisme de la Generalita­t.

El regidor d’Educació, Raúl Broto, afirma que l’Ajuntament va assumir el cost de la reparació el 2017 per “una bona entesa entre les administra­cions”, però que qui ha de mantenir i renovar els mòduls és la Generalita­t, ja que tant les edificacio­ns com l’educació dels alumnes depenen dels seus departamen­ts. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain