La Vanguardia (Català-1ª edició)

Paral·lelament, el món del motor integra noves polítiques de sostenibil­itat

-

contribuci­ó a la lluita contra el canvi climàtic.

La conclusió a què van arribar durant la xerrada que es va dur a terme a la Casa de les Punxes, edifici de Barcelona dissenyat per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, és que tot i haver de continuar demostrant cada dia que elles també poden informar i competir en igualtat de condicions, tota la societat en general i el món del motor en particular han de reflexiona­r i avançar perquè el planeta sigui un lloc més sostenible i igualitari.

“Ser pilot no és una decisió que es pren de cop i volta. Vas creixent i pujant de categoria. A casa meva sempre em van donar suport, tot i que és veritat que es van espantar una mica el dia que vaig voler passar del trial al hard enduro. I jo vaig dir que ho provaríem. I fracassaré, però a poc a poc segur que millorarem”, explica Sandra Gómez, una de les pilots de motociclis­me de la modalitat offroad més importants del nostre país. Gómez va ser campiona del món de Superendur­o, segona del món al mundial de trial i la primera dona que va acabar una de les proves més extremes del hard enduro, entre moltes altres condecorac­ions que omplen el seu palmarès. El 2022 va participar per primera vegada en el Dakar.

A part de l’èxit esportiu, la Sandra també forma part de la comissió femenina del motociclis­me, que des de la seva creació el 2014, lluita per la igualtat de condicions tant per a les dones pilot com perquè tinguin accés a càrrecs de responsabi­litat. “Tant de bo algun dia pugui deixar d’existir aquesta comissió. Cada vegada hi ha més noies que s’interessen i que volen competir, però cal potenciar més els càrrecs de responsabi­litat. Encara hi ha molts caps amb una mentalitat que no és la que toca”, afegeix la pilot madrilenya.

“És veritat que ara hi ha més enginyeres als circuits. Al món del periodisme també hi falten dones que liderin càrrecs de responsabi­litat, però ja hi arribarem. S’estan trencant a poc a poc totes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain