La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vicepresid­ent de Spotify

Marc Hazan

- ANAÏS MARTÍ

AMarc Hazan (Londres, 1979), vicepresid­ent de Spotify, li agraden el futbol i la música. Especialme­nt el rock de grups com U2, que no fa tant temps, el 2009, va omplir el Camp Nou igual que abans Bruce Springstee­n. La joventut del Barça de Xavi i els seus principis, així com el joc i l’impacte que ha creat el Barça femení arreu del món, l’han seduït encara més. A ell i a Spotify, companyia que vol tornar a omplir de música i il·lusió el Camp Nou mentre espera que l’Espai Barça sigui una realitat. “No hi és Messi, però aquí s’hi poden fer moltes coses”, confessa el director de desenvolup­ament de negocis de l’empresa de reproducci­ó sueca abans d’atendre La Vanguardia el primer dia de la que ja és la seva nova casa.

Som dins l’Spotify Camp Nou. Com se sent?

És un honor ser aquí. Realment em fa molt d’orgull iniciar aquest camí tan especial amb el FC Barcelona.

Veiem a la nova façana de l’estadi Ansu Fati, Pedri, Aubameyang, Alexia, Aitana i Mapi León. Són els seus favorits? Treballem amb el club per triar les estrelles que van apareixent. Personalme­nt em quedo amb Pedri. És molt jove, però ja ha demostrat tenir un gran talent tant al Barça com a la selecció espanyola. També m’agrada molt Gavi i per descomptat Ansu Fati. Hi ha molts joves que brillen en aquest Barça. I després, del femení em quedo amb Alexia. Teníem moltes ganes que apareguess­in les cares de tres futboliste­s del Barça femení. És un orgull associar-se amb un equip que ha guanyat tant.

És la primera vegada que es comparteix patrocini en el masculí i el femení...

Així és. Estàvem parlant de les maneres com podíem associarno­s i va sortir el femení. Ens encanta el seu atractiu, l’impacte que crea i els valors que transmet. Vaig ser al Camp Nou quan van batre el primer rècord d’assistènci­a mundial en un partit de futbol femení contra el Reial Madrid. He estat en molts partits de futbol a la meva vida i va ser una experiènci­a única. Tenen un triplet –Copa, Lliga i Supercopa– i van guanyar tots els partits de la temporada passada a la Lliga, així doncs, és molt difícil superar això. Tant de bo l’equip masculí pogués fer el mateix.

Com es va començar a gestar l’acord amb el club?

Vam començar a negociar a finals de l’any 2021. Estàvem molt interessat­s en el potencial que ens aporta treballar amb un actiu tan potent com és el Camp Nou. És una oportunita­t única per unir la música i el futbol d’una manera que no s’ha fet abans. Estem estudiant una llista d’avantatges que podran tenir els socis i sòcies del Barça.

Quins

Spotify?

Volem omplir aquest estadi, que és una icona de la ciutat de Barcelona i del món del futbol. Anteriorme­nt artistes com U2 o Bruce Springstee­n ho han aconseguit i objectius es marca intentarem que passi més.

Van voler mantenir la confidenci­alitat a l’hora de donar les xifres de l’acord. Per què? Spotify té acords amb tota mena de socis. Ja siguin segells discogràfi­cs, editors, clients publicitar­is, empreses de telecomuni­cacions, Google, etcètera... I com a política d’empresa no divulguem els termes dels nostres acords. El club va ser respectuós amb la nostra manera de procedir.

Van venir a Barcelona, es van fer una foto al Camp Nou i tot i així les negociacio­ns van trigar a se

Temporada 2023-2024 “No canviarem el nom de l’Estadi Olímpic mentre el Barça hi jugui”

gellar-se. En algun moment hi va haver cap contratemp­s?

Vam ser aquí per veure alguns partits. I després, òbviament, vam treballar molt per telèfon i videoconfe­rències. Tot va encaixar molt bé, no hi va haver problemes. Simplement, els acords de patrocini passen per un procés de negociació i qualitat i després per un

La banda sonora “A la llista de reproducci­ó del Barça no hi pot faltar el reggaeton”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain