La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conseller delegat de la marca VW presidirà el consell de Seat

- Dolors Álvarez

Seat va anunciar ahir el nomenament del conseller delegat de la marca Volkswagen, Thomas Schäfer, com a nou president del seu consell d’administra­ció. Aquest nomenament s’emmarca en els recents canvis al consorci, que inclouen la designació de Schäfer com a nou responsabl­e del grup de marques de volum, que engloba Volkswagen, Volkswagen Vehículos Comerciale­s, Seat/Cupra i Skoda.

L’objectiu és “intensific­ar i accelerar la cooperació dins del grup de marques”, per així aprofitar tot el potencial de sinergies i reduir de manera sostenible els costos i la complexita­t, segons un comunicat de la companyia.

Schäfer relleva al consell de Seat Thomas Schmall, que va assumir el càrrec fa només un any, quan va substituir al càrrec Herbert Diess, el conseller delegat del grup alemany. Amb el president del comitè executiu, Wayne Griffiths, “Schäfer impulsarà el creixement de Cupra i la transforma­ció de l’empresa” amb l’objectiu d’electrific­ar l’automoció espanyola, afegeix el comunicat.

Schäfer es va incorporar al grup el 2012, primer com a responsabl­e de producció internacio­nal, i des de llavors ha ocupat diversos càrrecs de responsabi­litat, com ara el de la presidènci­a del consell d’administra­ció de Skoda des de l’agost del 2020.

Aquesta mateixa setmana hi ha hagut dos nous nomenament­s al comitè executiu de Seat, en què per primera vegada entra una dona. Es tracta de Laura Carnicero, que serà la nova vicepresid­enta de Persones i Organitzac­ió, en substituci­ó de Xavier Ros, que ha deixat la companyia. Carnicero, fins ara directora de personal, es va incorporar a l’empresa el 1999 i des del 2015 formava part de l’equip de recursos humans. “És una líder forta amb experiènci­a provada en la nostra empresa”, va destacar Wayne Griffiths.

També han fitxat com a vicepresid­ent de Producció Marjus Haupt, president de Volkswagen Navarra. ●

El nomenament s’afegeix als canvis en les àrees de recursos humans i de producció

 ?? LV ?? Thomas Schäfer
LV Thomas Schäfer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain