La Vanguardia (Català-1ª edició)

No és només cosa d’homes

- Jordi Juan Director

En el lent i llarg camí cap a la igualtat de gèneres, no hi ha dubte que el món de l’esport és un dels àmbits on la transforma­ció és més evident. La presència femenina a les seccions esportives ha deixat de ser residual, com a fidel reflex de l’interès més gran que desperta entre els aficionats. Sense anar més lluny, avui comença una nova edició de l’Eurocopa de futbol femení a Anglaterra i el desplegame­nt que farà La Vanguardia estarà d’acord amb la importànci­a que té. Fa cinc anys, en l’edició anterior de l’Eurocopa, la notícia de l’inici del campionat va ocupar tot just una breu notícia d’una desena de línies. Avui són les dues primeres pàgines de la secció. El futbol ja no és cosa només d’homes.

Els mitjans ens adaptem a les exigències i gustos dels nostres lectors, però també, en molts casos, és a la inversa i som nosaltres els qui aprofundim en àrees o temàtiques noves perquè l’audiència les descobreix­i. Durant molts anys els diaris van ignorar les reivindica­cions feministes i la necessitat que la dona tingués el mateix paper que l’home. Després es va passar a crear una secció de feminisme que provava de focalitzar tota la problemàti­ca en unes notícies concretes, fins a arribar a la situació actual en què l’empoderame­nt de la dona és present a totes les seccions com una cosa absolutame­nt normal.

D’aquí uns anys, aquest article haurà quedat molt obsolet i ningú no entendrà per què s’ha dedicat temps i espai a explicar una cosa que resultava tan evident. Però avui hi continua havent una gran discrimina­ció entre esport masculí i femení i la nostra missió és denunciar-ho. No només per la diferència de salaris, que anirà ajustant-se amb el pas del temps, sinó també per l’actitud dels estaments que dominen el món de l’esport. Parlant de futbol femení, no té cap sentit que la final de la Copa de la Reina a Espanya es jugués a les 11.30 h d’un diumenge en un camp de segona divisió, el de l’Alcorcón. La pilota comença a rodar avui a Anglaterra i, malgrat la lamentable baixa a última hora d’Alexia Putellas, hi ha bones sensacions per a

Espanya. Aquí ho explicarem.

 ?? LVniel Cole / AP ??
LVniel Cole / AP
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain