La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fiança de 10.000 euros per fer broma amb una falsa amenaça de bomba en un vol

El jutge retira el passaport al jove britànic que va anunciar l’existència d’explosiu

-

! " # aterrar en una zona allunyada de l’aeroport, on es va revisar l’equipatge de tots els passatgers, amb gossos ensinistra­ts, per descartar l’existència de la bomba.

La pitjor part del començamen­t d’aquestes vacances se la va emportar el jove britànic, que va tenir la idea de publicar l’amenaça: va ser detingut i conduït al calabós, on s’hi ha estat gairebé 48 hores, fins al seu passi a disposició judicial. Amb ell, uns altres cinc joves que viatjaven junts van ser conduïts a dependènci­es policials, d’on van sortir en llibertat i sense imputacion­s quan es va comprovar que no hi tenien res a veure.

El jove detingut encara tindrà temps de conèixer Menorca més del que estava previst, ja que després del seu passi d’ahir a disposició judicial, la titular del jutjat d’instrucció número 2 en funcions de guàrdia li ha imposat la fiança de 10.000 euros, la retirada del passaport i l’obligació de personar-se cada 15 dies. A més, la jutgessa ha decidit traslladar el cas a l’Audiència Nacional perquè es faci càrrec de la investigac­ió davant les implicacio­ns en matèria de seguretat nacional.

La jutgessa fa arribar el cas a l’Audiència Nacional perquè n’assumeixi la investigac­ió

Tot i això, tampoc no és clar que l’Audiència assumeixi aquest afer, ja que és possible que l’enviï a la justícia britànica, ja que l’amenaça suposadame­nt es va cometre en territori anglès.

La fiança de 10.000 euros servirà per cobrir part de les despeses originades derivades del protocol de seguretat, que va implicar l’enlairamen­t de l’F-18 de la base de saragossa, així com tot l’operatiu que es va muntar a posteriori a l’aeroport de Maó per verificar la possibles existència d’un artefacte explosiu, amb Guàrdia Civil especialit­zada i unitats canines.

A més del pagament de les despeses originades, el jove britànic també s’enfronta a una possible multa per les responsabi­litats després de l’amenaça. ●

 ?? MARCUS TORR / Reuters ?? El
MARCUS TORR / Reuters El
 ?? GUARD A C     /  A ??
GUARD A C / A

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain