La Vanguardia (Català-1ª edició)

La recerca d’Ansu Fati

“Míster, vull tornar una setmana abans”, va dir el del planter a Xavi Hernández

- naïs Martí

Una setmana a Eivissa de vacances i ja està. Ansu Fati compta els dies per tornar a regatejar, atacar i marcar gols, i per això va decidir retallar les seves vacances. “Míster, vull tornar una setmana abans”, va dir a Xavi Hernández mentre era a Herrera (Sevilla), el poble on va fer els primers cops de taló, driblatges i xuts pels carrers.

Allà Fati ha passat les dues últimes setmanes abans de tornar a la rutina de la ciutat esportiva, però sense deixar d’entrenar. Ha anat amb bicicleta, s’ha exercitat a casa seguint les directrius del seu preparador físic, Raúl Fernández, i també ha aprofitat la piscina per continuar reforçant la musculatur­a. Amb l’energia que aporten els pobles d’estiu, Fati s’ha divertit com quan era petit, però sense oblidar els seus objectius, que són superar definitiva­ment totes les barreres i tornar a ser el jugador tocat per una vareta màgica que el barcelonis­me enyora i necessita.

El davanter va viure un autèntic calvari el curs passat. Quan es va lesionar el bíceps femoral durant el partit de Copa del Rei contra l’Athletic Club, els serveis mèdics del Barça li van recomanar que s’operés. Però Fati va optar per regatejar el quiròfan. Després de perdre’s 63 partits durant les últimes dues temporades per quatre problemes físics –el més greu, la fractura del menisc del genoll esquerre el novembre del 2020 que el va obligar a passar per diverses intervenci­ons–, no el convencia tornar a operar-se.

Ha trigat sis mesos a recuperar-se de la lesió muscular. La precaució ha estat la seva aliada durant el dia a dia. Va apostar per un tractament conservado­r i es va traslladar a Madrid durant gairebé tres mesos per entrenar dues vegades al dia. El seu entorn també destaca que mentalment ha avançat. El va ajudar especialme­nt la trucada de Luis Enrique perquè formés part de l’expedició de la selecció espanyola per disputar la Nations League. El missatge del tècnic va ser molt clar. “Ets aquí perquè vegis que comptem amb tu”. Tot i que Fati considerav­a que podia jugar, no va disputar cap minut perquè així ho van pactar Luis Enrique i Xavi Hernández. Els dos entrenador­s van considerar, però, que tornar a formar part d’una concentrac­ió amb la selecció espanyola formava part del procés de recuperaci­ó del jugador.

Quan va tornar, Ansu Fati se’n va anar una setmana de vacances a Eivissa i després va seguir amb les rutines de recuperaci­ó a Herrera. No ha volgut allargar més les vacances i així ho va transmetre a en Xavi, que ha estat molt pendent d’ell durant tot l’estiu. L’entrenador i el cos tècnic l’esperaven a Barcelona amb moltes ganes de veure'l entrenar. De moment, Ansu Fati ha completat dues sessions. Se'l veu feliç al seu hàbitat natural i comparteix molts moments amb en Pedri, l’altre vaixell insígnia amb què se sustenta aquest Barça. “Aquest ha de ser el seu any”, apunten des del club. Ara li falta guanyar seguretat, ja que el talent i el gol és una cosa que porta amb ell mateix. “Quan hagi jugat deu partits tornarà a ser qui era”, pronostiqu­en els que el coneixen. I el del planter té moltes ganes de complir amb totes les expectativ­es, perquè ell també les té. ●

 ?? FdB ?? Ansu Fati ahir durant el segon entrenamen­t de la pretempora­da
FdB Ansu Fati ahir durant el segon entrenamen­t de la pretempora­da

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain