La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els nous aparells també vigilaran els llocs amb problemes de convivènci­a

-

varan dues i s’hi col·locaran dues més.

També cal destacar que un dels carrers comercials més importants d’Espanya estrena sistema de videovigil­ància. Al Portal de l’Angel, a la part alta, s’instal·laran quatre dispositiu­s. Aquestes càmeres també serviran per controlar més bé la zona limítrofa de la plaça Catalunya. Una altra zona comercial molt transitada inclosa en aquest pla és la dels carrers Princesa i Montcada. Entre els dos vials només funciona un dispositiu. Serà renovat i acompanyat de tres més. A més, la càmera de Princesa, que també apunta la Via Laietana, serà substituïd­a per una altra, que completarà la seva comesa amb tres més.

La resta d’aparells s’instal·laran principalm­ent en punts del districte menys coneguts i transitats, en llocs on de tant en tant hi ha problemes relacionat­s amb la insegureta­t ciutadana i la convivènci­a veïnal. De vegades la frontera entre tots dos no és gaire clara. Diverses vegades la gent que viu en aquests estrets vials s’atipa de les seves circumstàn­cies i sol·licita presència policial de manera permanent. Aquestes persones no pateixen només furts i assalts. Moltes dones prefereixe­n que algú de la seva confiança les vagi a trobar que no pas caminar soles fins als seus domicilis. I no ens referim únicament durant la matinada. A més, entre aquests complicats punts també hi ha diferents focus de lleure nocturn on l’afluència de borratxos dispara l’incivisme i, de vegades, el vandalisme.

El carrer Hospital sempre ha estat un eix complicat. Les tres càmeres disposades a l’altura del carrer Robador seran substituïd­es per unes de més modernes. I a la cruïlla amb Riera Baixa s’instal·laran tres nous aparells, a més de renovar el que ja està en funcioname­nt.

A més, a la plaça George Orwell i als carrers Avinyó i Escudeller­s es registren els problemes derivats de l’arribada de tabolaires molt poc considerat­s. En aquesta plaça, la càmera ja instal·lada serà renovada i se n’estrenaran dues més. A l’àmbit d’Avinyó i Escudeller­s passaran de tenir-ne una a tenir-ne dues. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain