La Vanguardia (Català-1ª edició)

RTVE es bolca en els Sanfermine­s després de dos anys d’aturada

Julian Iantzi i Ana Prada s’estrenen al capdavant de la retransmis­sió

-

Després de dos anys sense Sanfermine­s a causa de la pandèmia del coronaviru­s, Pamplona torna a vibrar amb les festes en honor al seu patró. I RTVE s’ha bolcat, amb un ampli dispositiu ple de novetats, en la retransmis­sió a través de La 1, Canal 24 Horas, TVE Internacio­nal, Ràdio Nacional, Ràdio 5, Ràdio Exterior i RTVE Play. A més a més, aquest és un any molt especial per a Televisió Espanyola, ja que es compleixen 40 anys de la primera retransmis­sió dels encierros.

Des d’avui i fins al 14 de juliol, els presentado­rs Julian Iantzi, conegut per haver participat en MasterChef Celebrity 6, i Ana Prada, reportera d’España directo, amb l’expert corredor Teo Lázaro, es posen cada dia, a les 7.15 hores, al capdavant del programa especial dels encierros Vive San Fermín a La 1 i RTVE Play. Tots tres prenen el testimoni d’Elena S. Sánchez i el ja jubilat Javier Solano, una de les històrique­s veus d’aquestes festes, ja que les havia narrat des del 1988, excepte els anys 2010, 2011 i 2012.

Els encarregat­s d’explicar a peu de carrer el retorn de les festes de Pamplona són sis reporters: Ana Valencia, Olivia Freijó, Renata Rota, Javier Erro, Maitane Bermejo i Fernando Ballestero­s. La retransmis­sió dels encierros, com és tradiciona­l, fa atenció a clàssics enclavamen­ts com la Cuesta

Televisió Espanyola celebra 40 anys de la primera retransmis­sió dels ‘encierros’

de Santo Domingo, la Curva de Mercaderes i el carreró d’entrada a la plaça de toros, que aquest any, a més, celebra el centenari. A RTVE.es es pot seguir en mode multicàmer­a: fins a nou senyals de manera simultània i l’espectador pot triar des de quin punt de vista gaudir de l’encierro cada dia.

Prop de cent persones formen l’equip que fa possible el programa amb un dispositiu de 32 càmeres distribuïd­es al llarg de tot el recorregut, entre les quals destaquen les tirolines que recorreran les mítiques Cuesta de Santo Domingo i carrer Estafeta. Com a novetat, aquest any s’inclouen imatges d’un dron que sobrevola els corrals on els toros s’esperen abans de l’encierro.

Per als que no puguin seguir el directe o prefereixi­n veure diverses vegades cada cursa, RTVE Play té els vídeos de cada encierro, a més d’entreviste­s, reportatge­s i curiositat­s. Vive San Fermín 2022 també es pot gaudir a les xarxes socials gràcies a un equip que ofereix contingut digital inèdit que complement­a l’emissió oferta per La 1.

L’ens públic també va arribar a un acord amb l’ETB perquè s’ofereixin els encierros en eusquera pel seu canal, igual com amb Navarra Televisión en castellà. El canal de la televisió de pagament Movistar+ Toros retransmet­rà per complet la Feria del Toro de San Fermín, que s’acaba el 14 de juliol. ●

 ?? LV ?? L’exblaugran­a Juan Carlos Unzué va llançar aquest any el chupinazo, dedicat als sanitaris i els malalts d’ELA
LV L’exblaugran­a Juan Carlos Unzué va llançar aquest any el chupinazo, dedicat als sanitaris i els malalts d’ELA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain